| laviniaerg a întrebat:

Hei! Vreau sa citesc si eu o carte buna. m-ar interesa sa fie o drama psihologica, scrisa ca o confesiune. Ofer funda celor care imi dau idei bune. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| TheAce a răspuns:

Pe langa deja clasicii King sau Coelho ( care desi e psihologic de multe ori sta uneori prea inchistat in simboluri religioase) iti recomand autorii mei preferati, Bret Easton Ellis (American Psycho, Less than Zero) si James Frey (A mllion little pieces si My Friend Leonard, ambele fiind semi-autobiografii cu puternice accente psihologice si dramatice si scrise desigur sub forma de confesiune). Replay a lui Ken Grimwood se incadreaza si ea. Ar mai fi si Jurnalul Fericirii a lui Steinhardt desi aceea are desigur si multe influente religioase. Intuneric, a mea s-ar incadra si ea, insa din cate stiu prima editie e epuizata si din pacate in Romania re-editarile nu tin de autor tot timpul, cum ar trebui. Oricum, spor la lectura si felicitari pentru faptul ca iti rupi din timp pentru a te hrani spiritual si intelectual.

5 răspunsuri:
| ktlina a răspuns:

Buna! iti recomand o carte pe care am recitito de 2 ori. se numeste sa nu plangi sub clar de luna. funda?

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Arta Conversatiei si Carnetul din Porthart de Ileana Vulpescu.

| costyn162 a răspuns:

Psihologia se impleteste genial cu aventura, horror-ul si drama in cartile lui Stephen King. Amintesc "Apocalipsa" o carte ampla dar genial scrisa.
Nu stiu cata drama psihologica este in "Romanul adolescentului miop" de Mircea Eliade" dar este destul de interesanta si asa cum ai cerut, sub forma de confesiune.
"Alchimistul" Paulo Coelho este drama psihologica ascunsa in simboluri.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Doar un suspin- de Anne Philipe
O inimă curată- Romano Battaglia (descrie povestea unui călugăr dintr-o mânăstire, o carte superbă)
Vladimir sau zborul intrerupt- de Marina Vlady
Arsă de vie- Suad

Toate sunt triste.

| aladinbeci a răspuns:

Lavy, eu as opta pentru A. P. Cehov - Drama la vanatoare sau F. M. Dostoievski - Crima si pedeapsa; Demonii. Poate ca ar merge (desi e roman politist) Agatha Christie - Cine l-a ucis pe Roger Ackroyd?