| emilie_8883 a întrebat:

Heia... stie cineva unde gasesc schema lectiei "biotopul"? sau macar "diversitatea organismelor in mediul acvatic/ terestru" pe net nu gasesc si ma asculta crying plzz
P. S. nu spuneti din carte ca nu stiu sa fac schema din aia:-s

7 răspunsuri:
| ForbiddenLove a răspuns:

De ce nu suni un coleg sa te intalnesti sa iti dea caietu sau sa iti dicteze la telefon laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poi na o am eu in caiet dar nu am timp sa ti-o scriu scuze dar am treaba

| george96 a răspuns:

BIOTOP(structura biotopului)
ECOSISTEM=BIOTOP+BIOCENOZA
Biotopul reprezinta component fizica-chimica a ecosistemelor, fara de care viata organismelor nu ar fi posibila.
Structura biotopului cuprinde totalitatea factorilor abiotici (factori ecologici, factori fara viata) în dinamica lor.Acesti factori sunt:
~factori geologici: se refera la natura substratului(sol, roci).
~factori geografici: se refera la pozitia pe glob a unui ecosystem(longitudine, latitudine, altitudine).
~factori fizici: se refera la lunima, temperature si umuditate.
~factori chimici: se refera la compzitia chimica a apei, aerului etc.
~facrori mecanici: se refe5ra la miscarile apei(flux, reflux), a aerului(vanturi, uragan, tornada).

I. Variatia cu o anumita periodicitate si amplitudine - alternanta zi-
noapte, succesiunea anotimpurilor, mareele. Acest tip de variatii au caracter de
regim, iar biocenoza functioneaza în regim comandat, adica în regimul sau
ritmul impuse de variatiile periodice (deci cu o anumita frecventa) si de o anumita
amploare (amplitudine) a factorilor abiotici.

II. Variatia fara o anumita periodicitate, deci fara regularitate, variatii
ce apar neasteptat si depasesc în amploare limitele variatiei de regim. Aceste
variatii au caracter de perturbari sau de zgomot pentru biocenoza respectiva -
temperaturi extrem de scazute iarna sau extrem de ridicate vara, secete prelungite,
scaderea cantitatii de oxigen din apa, patrunderea de agenti poluanti. Aceste variatii actioneaza ca factori perturbatori în functionarea normala a populatiilor sau biocenozelor respective.

Concluzie:Factorii abiotici studiati actioneaza concomitent asupra indivizilor, populatiilor si ecosistemelor si mai ales se afla într-o permanenta interactiune. Interactiunea factorilor abiotici face ca efectele ecologice ale lor sa fie cu totul diferite de influenta oricarui factor luat izolat.

Si eu sunt a VIII-a.

| aLcOoLiStha a răspuns:

A VII-a, nu? lasa id-ul ca iti dau eu lectia. Astazi ne-a predat si noua lectia Biotopul.

| aLcOoLiStha a răspuns:

Viii-a

| aLcOoLiStha a răspuns:

Mediul de viata al plantelor se caracterizeaza prin factori abiotici(fara viata), factori biotici(cu viata). Biotopul vine din lb.greaca, unde bios=viata, topus=loc. In sens larg biotopul este un conplex de factori abiotici care conditioneaza existenta vietii pe Pamant. Structura biotopului este data de factorii abiotici. Ei sunt:1 factorii fizici, 2 factorii chimici, 3 factorii mecanici, 4 factorii geologici, 5 factorii geografici. Ti-am dat exact din ce te va asculta profa/profu. Sper sa-ti fie de folos