Alaturi de profilul de filologie (sau filo-bilingv, filo-jurnalism) profilul stiinte sociale este unul din cele cele 3 mari profile umaniste din curricula romaneasca. Diferenta dintre filologie si stiinte sociale consta in faptul ca profilul filologic e axat mai mult pe limbi (romana+ limba straina+ latina) in timp ce profilul stiinte sociale se axeaza mai mult pe istorie, geografie si materia de profil (in clasa a 9a logica, in a 10a psiho, ina 11a economie si in a 12a filosofie). Te vei axa de asemenea si pe limba romana si 2 limbi straine. Din clasa a 11a nu vei mai face fizica, chimie, biologie dar vei mai avea 1 oa de matematica pe saptamana, mai mult de decor oricum umand a te axa dupa cum am subliniat mai sus pe istorie, geografie, romana si limbi straine. Dupa liceu poti face o facultate de profil, desigur. Ai de unde alege: Drept, administratie publica, jurnalism, PR, stiinte politice, istorie, geografie, geogra-turism, psihologie, sociologie, filosofie, limbi moderne aplicate, litere, securitate europeana etc. Mult succes!
Este asemanator cu filologia doar ca se bazeaza cica mai mult pe istorie. Spun cica pentru ca nu e chiar asa.Cel putin eu am aceleasi ore ca cei de la filo dar ca nu am m-ai facut latina din a XI a.Dai teza la:romana, istorie-geografie la alegere si in functie de an la logica/psihologie/economie/sociologie/filosofie.Cei de la filo dau teza la latina in toti anii.
Stiintele sociale tin de profilul umanist si vei avea romana, cam 4 ore, istorie si geografie ( 2 ore ), engleza, franceza, logica ( in clasa a IX-a), psihologie ( clasa a X-a ), economie ( clasa a XI-a ), filosofie ( clasa a XII-a ), matematica ( din cate am inteles se face pana in clasa a XII-a ), biologie, fizica, chimie. Vei da teza la romana, istorie/geografie, engleza si
-logica ( clasa a IX-a )
-psihologie ( clasa a X-a )
-economie ( clasa a XI-a )
-filosofie ( clasa XII-a )
FUNDA?
MilkaFriend întreabă:
Sadop întreabă:
Kornelia33 întreabă: