Actorii tot actori sunt, indiferent ca apar pe scena de teatru ori in fata camerei. Teatrologia se ocupa mai mult de partea teoretica.Istoria teatrului, literatura, critica, chestii de genul.
Gresit. Un actor de teatru nu poate gresi pe scena si din acest motiv trebuie sa stapaneasca la perfectie rolul, textul, miscarea scenica.In cinematografie se poate repeta o scena de n ori pana se va obtine cadrul perfect si ramane imortalizata pe pelicula. Sunt roluri pe care un actor de teatru este "obligat" sa-l reproduca identic iar si iar, uneori un rol putand fi jucat chiar si zeci de ani.Actorul din cinematografie nu trebuie sa memoreze rolul deoarece nu-l va mai rejuca vreodata, poate doar in fata prietenilor la un pahar de vorba.Parerea mea.
Ce e gresit? Faptul ca cei ce joaca pe scena si in fata camerei se numesc tot actori? Eu asta am zis. Diferenta dintre un actor de teatru si unul de film stiu si eu in ce consta.Incercam sa subliniez altceva prin afirmatia aia(uita-te la primul raspuns).
Multumesc, Dolja, eu vreau sa fac actoria de film. Si la facultate este actorie si teatrologie. De aceea ma intrebam care este diferenta
Kornelia33 întreabă: