Filosofia orientala Feng Shui ofera sfaturi si remedii pentru a crea un spatiu armonios din punct de vedere energetic. Feng Shui (tradus din limba chineza inseamna "vant si apa") porneste de la un principiu de baza: crearea unui echilibru intre energiile yin si yang si combinarea armonioasa in acelasi cadru a celor cinci elemente ale naturii: lemnul, focul, pamantul, apa si metalul. Mediul in care exista - in raporturi echilibrate - toate aceste 5 elemente este un mediu perfect in care individul se va simti cel mai bine. Feng Shui are un singur scop: fericirea, care, conform filosofiei chineze, nu poate fi atins decat intr-un mediu perfect echilibrat.
Mediul in care traiti este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa, deci urmariti, in amenajarea interiorului in care vietuiti, sa respectati cateva principii de baza. Feng Shui are la baza echilibrarea energiei CHI (se pronunta "ci"). Chi este o forma complexa de energie, considerata a fi energia universala care mentine totul in viata, o forta invizibila ce ne inconjoara in permanenta si ne asigura sanatatea fizica si psihica, fericirea si bunastarea. In functie de modul de raspandire a energiei Chi in casa depinde buna functionare a vietii umane. Energia Chi trebuie incetinita si folosita eficient, nu trebuie risipita sau blocata, de aceea interiorul caselor trebuie gandit in asa fel incat fluxul de energie Chi sa se miste nestanjenit.
Exista surse de energie negativa ce scad influenta Chi, de aceea toate aceste surse trebuie sa fie ascunse, reduse sau eliminate. Cristalele, oglinzile, plantele, culorile, clopoteii de vant, fantanile si acvariile, figurinele cu roluri speciale au scopul de a activa energia chi.
Cand simtiti ca ceva este in neregula in viata dv., cand boala se instaleaza in casa dv., cand lipseste armonia si buna intelegere in familie, cand resimtiti un puternic disconfort in propriul camin inseamna ca energia chi nu este folosita eficient si ar trebui sa aplicati o parte din principiile feng shui pentru a o reactiva si a readuce echilbrul energetic in propria viata.
Toate informatiile le gasesti aici, dai click pe "Citeste":
http://www.acvaria.com/index.php?p=feng_shui
Sper ca ti-am fost de ajutor. :)
La ce bun Feng Shui? La ce ajuta? Ce este Feng Shui?
RASPUNS: Filosofia orientala Feng Shui ofera sfaturi si remedii pentru a crea un spatiu armonios din punct de vedere energetic. Feng Shui (tradus din limba chineza inseamna "vant si apa") porneste de la un principiu de baza: crearea unui echilibru intre energiile yin si yang si combinarea armonioasa in acelasi cadru a celor cinci elemente ale naturii: lemnul, focul, pamantul, apa si metalul. Mediul in care exista - in raporturi echilibrate - toate aceste 5 elemente este un mediu perfect in care individul se va simti cel mai bine. Feng Shui are un singur scop: fericirea, care, conform filosofiei chineze, nu poate fi atins decat intr-un mediu perfect echilibrat.
Mediul in care traiti este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa, deci urmariti, in amenajarea interiorului in care vietuiti, sa respectati cateva principii de baza. Feng Shui are la baza echilibrarea energiei CHI (se pronunta "ci"). Chi este o forma complexa de energie, considerata a fi energia universala care mentine totul in viata, o forta invizibila ce ne inconjoara in permanenta si ne asigura sanatatea fizica si psihica, fericirea si bunastarea. In functie de modul de raspandire a energiei Chi in casa
depinde buna functionare a vietii umane. Energia Chi trebuie incetinita si folosita eficient, nu trebuie risipita sau blocata, de aceea interiorul caselor trebuie gandit in asa fel incat fluxul de energie Chi sa se miste nestanjenit.
Exista surse de energie negativa ce scad
influenta Chi, de aceea toate aceste surse trebuie sa fie ascunse, reduse sau eliminate. Cristalele, oglinzile, plantele, culorile, clopoteii de vant, fantanile si acvariile, figurinele cu roluri speciale au scopul de a activa energia chi.
Cand simtiti ca ceva este in neregula in viata dv., cand boala se instaleaza in casa dv., cand lipseste armonia si buna intelegere in familie, cand resimtiti un puternic disconfort in propriul camin inseamna ca energia chi nu este folosita eficient si ar trebui sa aplicati o parte din principiile feng shui pentru a o reactiva si a readuce echilbrul energetic in propria viata
Care sunt cele 5 elemente de baza in Feng Shui? De ce sunt importante aceste elemente in natura si deci si in viata noastra?
RASPUNS: Prin combinarea armonioasa a celor cinci elemente ale naturii - lemnul, focul, pamantul, apa si metalul - creati un mediu perfect in care va veti simti cel mai bine.Mediul in care traiti este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa. Filosofia orientala Feng Shui ofera cateva indrumari pentru a crea un spatiu armonios din punct de vedere energetic. Cele 5 elemente reprezinta de fapt cinci tipuri de energii care ne inconjoara in permanenta. Aflate in diverse variante in spatiul care ne inconjoara, creeaza armonii sau dis-armonii, deoarece exista cicluri cu impact pozitiv si impact negativ asupra noastra.
O asezare constructiva a celor 5 elemente reprezinta amplasarea celor cinci elemente in asa fel incat sa stimuleze si sa genereze aparitia elementului urmator. Exista un ciclu constructiv in natura - si deci si in feng shui - care se manifesta astfel: FOC > PAMANT > METAL > APA > LEMN. Adica: FOCUL prin ardere devine PAMANT. Din PAMANT se extrage METALUL. METALUL topit formeaza APA. APA hraneste LEMNUL. Iar LEMNUL prin ardere, produce iarasi FOC, si astfel ciclul o ia de la capat.
O asezare distructiva a celor 5 elemente reprezinta amplasarea celor cinci elemente intr-o ordine care nu produce crestere si evolutie, ci creeaza dezordine si distrugere, inhiband manifestarea urmatorului element din ciclu, de fapt inversarea ciclului de mai sus, astfel: FOC > METAL > LEMN > PAMANT > APA. Adica: FOCUL topeste METALUL. METALUL distruge LEMNUL. LEMNUL absoarbe energia PAMANTULUI. PAMANTUL inghite APA. APA stinge FOCUL, deci trebuie sa evitati acesta combinatie a elementelor in mediul in care va aflati.
ELEMENTUL APA este cel mai important pentru o armonie perfecta
a mediului in care traiti. O mica fantana improvizata, un acvariu cu pesti sunt doar cateva detalii pentru a aduce elementul apa in camera
dv. Elementul apa poate fi inlocuit cu:
culoarea ALBASTRA, NEAGRA
obiecte ondulate - ca valurile
imagini acvatice (fotografii, tablouri), acvarii, fantani, blouri cu apa proaspata, oglinzi, sticla, materiale transparente si usoare
TOTUSI: Prea multa apa - creeaza nehotarare si ezitare. Apa distruge focul, este amplificat de metal, este distrus de pamant, este slabit de lemn. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.
ELEMENTUL FOC trebuie sa fie prezent in spatiul dv. Este simbolul pasiunii si al actiunii, al miscarii rapide
, al activitatii. El reprezinta cea mai mare concentratie de energie
yang, si este reprezentat de lumanari, lampi, soba, lampi sau poate fi inlocuit cu:
obiecte de culoare ROSIE, ROZ, PURPURIE, PORTOCALIU
forme TRIUNGHIULARE, PIRAMIDALE
matase, materiale sintetice, desene cu geometrie abstracta, imagini cu animale
TOTUSI: Prea mult foc - creeaza nerabdare si stress. Prea putin foc - creeaza pasivitate si lene. Focul distruge metalul, este amplificat de lemn, este distrus de apa, este slabit de pamant. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.
ELEMENTUL PAMANT este simbolul stabilitatii, al sigurantei, al increderii. Nu este reprezentat de solul pe care se afla casa dv., ci de roci, flori de mina, cristale, argila, obiecte de ceramica sau de teracota, copacei feng shui, figurine sculptate in piatra, un bol cu pietre de rau. In cazul in care lipseste, poate fi inlocuit cu:
obiecte de culoare MARO, GALBEN, PORTOCALIU, culorile pamantului
forme PATRATE, CUBICE
pietre, ceramica, lut, cristale, nisip, imagini cu munti, deserturi
TOTUSI: Prea mult pamant - creeaza depresie, greutate, blocaje. Pamantul distruge apa, este amplificat de foc, este distrus de lemn, este slabit de metal. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.
ELEMENTUL LEMN trebuie sa fie prezent in orice spatiu. Lemnul este simbolul cresterii si al progresului. Atentie insa: nu mobila sau obiectele din lemn sunt cele care reprezinta acest element, ci lemnul in forma sa vie: plante si flori, mici copacei de apartament, bonsai, clopotei din bambus sau imagini reprezentand copaci, plante, peisaje din natura. Daca nu puteti avea un copacel in incapere, inlocuiti elementul lemn cu:
obiecte de culoare VERDE, BLEU DESCHIS
obiecte INALTE si SUPLE, dungi dispuse pe verticala, coloane
peisaje naturale
, imagini cu copaci si paduri, imagini cu flori si frunze, arbusti, copacei, plante inalte
TOTUSI: Prea mult lemn - creeaza agresivitate si nerabdare. Prea putin lemn - creeaza neputinta si neajutorare. Lemnul distruge pamantul, este amplificat de apa, este distrus de metal, este slabit de foc. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.
ELEMENTUL METAL este simbolul flexibilitatii, al concentrarii. Trebuie sa fie prezent sub forma de obiecte metalice: argint, cupru, aur, bronz, statuete de metal, sfesnice de argint, clopotei metalici etc. Metalul poate fi inlocuit cu:
obiecte de culoare ARGINTIE, AURIE, CENUSIE, ALBA
forme ROTUNDE, OVALE, SFERICE, buline, cercuri, semicercuri
bijuterii, aur, argint, bronz, cupru, alama, arama, fier forjat
TOTUSI: Prea mult metal - creeaza spirit critic exagerat. Metalul distruge lemnul, este amplificat de pamant, este distrus de foc, este slabit de apa. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.
http://www.acvaria.com/index.php?p=feng_shui
Cautati si voi, frate, pe gugal. Sincer sunt oripilat de asemenea persoane care intreaba pana si cat e ceasul pe TPU. Aici se pun intrebari care nu se gasesc prin cautari, care nu se pot gasi prin cautari, gen opinii personale si interpretari ale unor chestii!
De fapt, de ce ma mai obosesc? Oricum vorbesc degeaba!
Feng shui (風水 pinyin : fēng shuǐ, literalmente "vântul şi apa") este un ansamblu de principii de geomanţie, care afirmă că formele şi mediul ambiant pot influenţa principiul qi (氣气, pinyin : qì = suflu). Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător (Qi). Bazându-se pe teoria celor 5 elemente ( Pământ, Metal, Apă, Lemn, Foc ) şi pe principiile Yin şi Yang expertul feng-shui încearcă să reechilibreze forţele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea şi comportamentul persoanelor.
Un qi positiv aduce noroc, un qi negativ aduce nenorocire. Cele patru centre de interes majore din feng shui sunt : bogăţia, fericirea, longevitatea şi copii sănătoşi.
Primele vestigii atestând utilizarea feng shui datează din secolul al III-lea d.Chr.
Simbolistica sugerează că aerul şi apa sunt cei doi curenţi de.energie indispensabili vieţii pe Pământ.
MihaiAndronic întreabă: