Refuza sa faci proiectul cu astfel de colegi. Spune-i profei ca poate sa-ti dea si 4 ca tot degeaba, tu vrei alta grupa care sa-si dea interesul. Daca esti o eleva buna, nu-ti va da 4, crede-ma.Eu intr-a 6-a am refuzat sa fac insectar. I-am zis profei ca n-are decat sa-mi puna 4 ca eu nu pot si nu vreau sa prind insecte.Si nu mi-a dat 4... deci incearca! Sau spune-i ca tu vrei sa faci singura proiectul... Te pup.Sa-mi spui ce ai rezolvat pana la urma.Bafta!
Poi, ce sa zic, si eu am fost in situatia ta. Ai putea alege cartea Elevul dima dintr-a 7-a de Mihail Drumes si incerci sa le explici si sa i determini cumva sa citeasca aceasta carte, poate le-ar placea, cred ca e o carte accesibila. Succes!
Ahh...munca in echipa...nu imi place nici mie
ma enerveaza cand ceilalti sta si eu lucrez.Prefer munca independenta.
Raspunsul meu:
spune-i dirigintei/dirigintelui tau/tale ca colegii tai nu lucreaza si nu coopereaza cu tine. daca nu te baga in seama nu este nimic:faci tu totul si mentionezi ca doar tu ai lucrat.
sper ca ti-am fost de ajutor.
Pa!
De ce nu o intrebi pe profesoara daca poti face singura proiectul? Spune`i ca si in grupa asta tot singura l`ai face numa` ca s`ar alege inca 3 lenesi cu 10 din cauza ta.si nu iti convine sa primeasca altii laude datorita tie.
Daca nu accepta, lasa-i pe ei sa aleaga o carte, eventual prezinta`le tu cateva carti despre care ai vrea sa faci si spune`le ca daca nu le citesc si nu te ajuta, cu riscul de a se supara pe tine tu nu faci nimic pentru proiect si ii spui si profesoarei ca nu ai vrut sa muncesti singura.
alte idei chiar nu am dar oricum e tare urat cand profesorii nu se orienteaza la formarea grupelor(desi majoritatea fac grupele asa pentru ca "ii mai ridici si pe ceilalti 3 colegi un pic"). succes
MihaiAndronic întreabă: