Talentul la desen este una să desenezi bine este alta.
Au mai pus unii copii întrebări despre desen și pictură
1)Se desenează cu : creion, cărbune, pastel, sangvin, crete, ceracolor, tuș, baiț, cu pensula cu culori, cu penița și tușuri sau cerneluri, creioane colorate, etc. Și cu carioca sau cu pixul, sau cu stilou și cerneală se poate desena. Numai copii mici și proști colorează cu carioci. Ca să fii bună la desen cum minți tu ar fi trebuit să fi învățat anatomie și anatomie artistică. Perspectivă, legi de compoziție plastică etc. Idei de desenat, sunt mii, dar depinde ce vrea și clientul, că altfel nu își dă bani pe desenele tale.// Natura statică anterior numită natură moartă. Se aranjează obiectele și apoi se desenează cu foia pe orizontală sau pe verticală.Se pune în pagină, se face inițial o schiță f. subțire și apoi se continue desenul. Umbrele se fac la urmă. La un asemenea desen, se folosesc diferite creioane, de tării diferite. Se începe desenul cu 2H, H, HB, B1, B2,...B6. Umbrele se fac cum crezi tu, că este mai bine. În general prin hașuri și apoi vii cu o cârpa. Pictorii desenează mai mult ci cărbune, nu cu creionul. Dar pot desena și cu creionul. // Desenează după natură, nu după poze. Învață și ceva anatomie și apoi anatomie artistică umană și animalieră, ex : Tratat de sculptură Constantin Baraschi vol 1 (a apărut în 2 volume, ), Anatomie artistică Gh. Ghițescu în 3 volume, ceva cărți de perspectivă.( Dacă vrei îți dau eu 2 cărți despre așa ceva, în engleză, în format pdf, pe un dvd,) și alte cărți care te învață să desenezi. Poți face copii după desene și tablouri făcute de pictori buni.( Rafael Sanzio, Michelangelo Buonarroti, Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli - ( Alessandro di Mariano Filipepi), Fra "Filippo Lippi, Masaccio, Andrea Mantegna, Piero della Francesca, Tiziano Vecelli sau Tiziano Vecellio (c. 1488 / 1490 [ 1 ] - 27 august 1576 [ 2 ], mai bine cunoscut sub numele de Titian, Giorgio Barbarelli Zorzo da Castelfranco, sau Zorzi da Castelfranco, cunoscut mai ales ca Giorgione, Fra Angelico, Veronese, Diego Velázquez (Diego Rodriguez de Silva y Velázquez ), Hans Holbein, Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn, etc.). Pictoriță sau graficiană adevărată înseamnă multă muncă. Există și pictori care pictează pe ziduri frescă adevărată. De colorat se poate colora în: ceracolor, creioane colorate,tușuri colorate, cerneluri, acuarelă, pastel, guașă, tempera, ulei, vopsele acrilice, etc
2)Natura statică anterior numită natură moartă. Se aranjează obiectele și apoi se desenează cu foia pe orizontală sau pe verticală.Se pune în pagină, se face inițial o schiță f. subțire și apoi se continue desenul. Umbrele se fac la urmă. La un asemenea desen, se folosesc diferite creioane, de tării diferite. Se începe desenul cu 2H, H, HB, B1, B2,...B6. Umbrele se fac cum crezi tu, că este mai bine. În general prin hașuri și apoi vii cu o cârpa. Pictorii desenează mai mult ci cărbune, nu cu creionul. Dar pot desena și cu creionul. Ar trebui să îți arăt practic, că teoretic, este prea mult de scris
3)Desenează după natură, nu după poze. Învață și ceva anatomie și apoi anatomie artistică umană și animalieră, ex : Tratat de sculptură Constantin Baraschi vol 1 (a apărut în 2 volume, ), Anatomie artistică Gh. Ghițescu în 3 volume, ceva cărți de perspectivă.( Dacă vrei îți dau eu 2 cărți despre așa ceva, în engleză, în format pdf, pe un dvd,) și alte cărți care te învață să desenezi. Poți face copii după desene și tablouri făcute de pictori buni.( Rafael Sanzio, Michelangelo Buonarroti, Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli - ( Alessandro di Mariano Filipepi), Fra "Filippo Lippi, Masaccio, Andrea Mantegna, Piero della Francesca, Tiziano Vecelli sau Tiziano Vecellio (c. 1488 / 1490 [ 1 ] - 27 august 1576 [ 2 ], mai bine cunoscut sub numele de Titian, Giorgio Barbarelli Zorzo da Castelfranco, sau Zorzi da Castelfranco, cunoscut mai ales ca Giorgione, Fra Angelico, Veronese, Diego Velázquez (Diego Rodriguez de Silva y Velázquez ), Hans Holbein, Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Rembrandt van Rijn, etc.). Pictoriță adevărată înseamnă multă muncă. Succes.
Ce am scris acelor copii este valabil și pentru tine!
Ca să desenezi bine trebuie să cunoști anatomie artistica umană și animalieră,( eu am 2 cărți în format electronic despre așa ceva!) + perspectivă șamd
De fapt nimeni nu te-a învățat să desenezi sau nu te-a învățat bine, să desenezi, iar tu acum nu știi să desenezi foarte bine, dar și desenul se învață, și dacă îmi vei urma sfaturile vei desena și mai bine.
Nu îmi este clar după modul în care desenezi dacă ești o femeie destul de puternică sau un bărbat f. tânăr!
După modul în care răspunzi la întrebări, că nu le-am citit pe toate, aș crede că ești un băiat de 14-17 ani!
Nu m-ai lămurit dacă ești băiat sau fată!
Nu știu ce vârstă ai.
Din pictură se poate trai și bine, dar poți să și mori de foame, când oameni nu au bani să îți cumpere tablourile!
Grafica se plătește și mai prost decât pictura, dar materialele sunt mult mai ieftine, și deci poți vinde mai lesne grafică, decât tablouri.
Eu te învățam : să înveți anatomie artistică și perceptivă & să faci și desene după natură dar și copii după desene făcute de pictori buni.
Singura treabă care merită să fie făcută, este pictura murală, dintre toate secțiile facultăților de la Arte Plastice și Decorative.
Mă refer, la fresca adevărată cu apă și lapte de var stins, pe pereți special pregătiți.
În suprafața suport se pune pastă / lapte de var și liantul culorilor este soluția se hidroxid de calciu.
Prin reacția cu bioxidul / dioxidul de carbon se reface carbonatul de calciu. care este transparent în strat subțire.
De asta picturile murale exterioare de la Voroneț au rezistat până azi.
Sunt cărți care te învață să desenezi și am, și eu, câteva în format electronic în engleză.
„ intentionez de la toamna sa iau cursuri de desen ca sa ma pregatesc pentru facultatea de arta "= gândire incorectă, mai ales dacă ești orfan.
Trebuie să faci o meserie și a doua să fie pictura murală sau monumentală, sau poți face istoria artelor sau o altă prostie ca să nu te influențeze negativ profesorii de la arte plastice.
Evident că sunt necesare și cunoștințe serioase de chimie anorganică!
Am văzut mult prea puține desene făcute de tine și nu știu dacă ești sau nu bun să fii plastician.
Nu am idee cum ești ca colorist.
Sunt f multe cărți de teorie plastică și poate merită să fie citite, dar citite, dar fără să îți modifice stilul de a picta, dacă deja ai un stil al tău, de a picta.
Poți face și măsurători privind proporțiile pe poze!
Nu este foarte indicat să faci desene după poze.
Dar poți face și asta, dacă tot nu ai modele, care să îți pozeze.
Chiar daca mai ai de lucru la mina (se vede ca nu ai lucrat prea mult cu ea), talentul este acolo, si e vizibil in ceea ce ai facut. Imi place f mult, mai ales pentru ca ai reusit sa dai o expresivitate extraordinara fetei. Mi-ar place sa iti dai si tu cu parerea cu privire la desenele mele (intr-un mesaj personal) - https://picasaweb.google.com/cristim2/DesenePersonale, si la munca mea, care oarecum tot de desen tine - https://picasaweb.google.com/cristim2/PicturaDecorativa. Ma intereseaza pentru ca vreau cit mai multe pareri, ca sa stiu daca sa ma apuc de arta sau nu.
Sa nu crezi ca am raspuns pentru funda, lol.Eu iubesc desenul, desenez din pasiune si ii apreciez pe cei care au talent la desen.
Multumesc. P.S. Pe astfel de intrabri nu am cum sa dau funda. Ca nah...no o sa ma apuc sa dau funde la ala care lauda mai mult desenul. Asa ca primul venit primul servit
Hey singurul profesor de desen pe care l-am avut a fost tatal meu. Care a murit cad eu aveam 7 ani. De atunic singurele sfaturi despre cum sa desenez m-i le-am dat eu gresind, Pentru ca orele de desen la scoala erau de obicei inlocuite cu specialitatea diriginetelui, si si daca faceam desen, il faceam cu pesula si desenam tot felul de porcarii.In plus, nu iau niciodata bani pentru desenele pe care le fac. Le fac din pura placere si din satisfactia pe care o am cand vad zambetu ala de nepretuit pe fata persoanei care il primeste.Stiu ca nu desenez bine. Dar desenez, gresesc si invat.intentionez de la toamna sa iau cursuri de desen ca sa ma pregatesc pentru facultatea de arta.
Dar eu nu vreau sa imi gasesc o meserie in acest domeniu. Eu lucrez deja la o firma de costructii interioare a unui prieten si sunt platit 70 de lei la zi. asta pana ce incepe scoala. Eu sunt la liceu la profil mecanica auto. Si vreau sa dau la pompieri aici in orasul meu. Se plateste bine si focurile sunt destul de rare in zona. Desenul pentru mine nu este o meserie, este o metoda de a scapa de lumea asta rea si plina de ura pentru cateva ore.
P.S. Sunt baiat si am 17 ani. si la partea cu culorile. Sunt de parere ca un desen facut in creion poate avea cate si ce culori vrei tu, comapataiv cu cel care este deja colorat si iti ia acest privilegiu.
Wow, desenezi fantastic, daca chiar tu ai desenat acea schiță, tine-o tot așa, serios, ești foarte talentat...Te -ai descurcat de minune!
Funda?
13 întreabă:
13 întreabă:
TheToxicNightmare întreabă:
Emamuresan întreabă: