| Florisa a întrebat:

Hey,buna..am o nelamurire va rog sa ma ajutati daca puteti..as vrea sa merg la Facultatea de Arte si as vrea sa stiu ce anume trebuie facut ce trebuie sa stiu,ce teste de admitere se dau, va rog ajutati-ma daca putetihappy..GBU
Funditahappy

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Tasteaza pe Google "facultatea de arta si design" urmata de numele centrului universitar unde doresti sa mergi. Selecteaza specializarea dorita, dupa care cauta "conditii de admitere" la specializarea aleasa. Spor!

| Florisa explică (pentru alessia5158):

Am cautat pe internet, si am gasit cate ceva dar nu tocmai ce voiam de fapt as vrea sa ma ajute cineva care este deja la facultatea de arte sa ma documentez in mai multe privinte, oricum apreciez raspunsul tauhappy

| alessia5158 a răspuns (pentru Florisa):

In ideea ca este foarte putin probabil sa ai norocul unui raspuns dat de un student la arte, iti sugerez sa urmezi recomandarea mea. Informatiile gasite iti sunt suficiente pentru a-ti face o parere de ansamblu asupra criteriilor admiterii. Mai mult, daca nu esti candidata la admitere in acest an, pentru anii urmatori, cerintele prezente se pot schimba. Important este sa ai o puternica chemare si un talent care sa impresioneze pentru a putea sa-ti implinesti visul!
O zi placuta!

| Florisa explică (pentru alessia5158):

Da,asa este..multumesc mult pentru sfatul tau..imi este de foloshappy

| alessia5158 a răspuns (pentru Florisa):

Vezi aici in ce consta proba orala si cea practica la Universitatea de arte din Cluj Napoca : http://www.uad.ro/web/ro/Admitere/Licenta/Probe_de_concurs_2012/

6 răspunsuri:
| TreiSurori a răspuns:

La cererea de inscriere se anexeaza urmatoarele acte:

* diploma de bacalaureat (sau echivalenta), in original (pentru absolventii de liceu din anul 2011 se poate prezenta adeverinta de sustinere a bacalaureatului, in original) sau copie legalizata la care se anexeaza adeverinta emisa de institutia unde se afla actele in original, dupa caz (dosar de admitere sau dosar de studii la alta facultate);
Candidatii declarati reusiti care nu au depus actele in original vor trebui sa prezinte actele in original pana la data de 08.08. 2011, in caz contrar vor pierde locul castigat prin concursul de admitere.
* certificatul de nastere in copie legalizata;
· copie dupa Cartea de identitate sau Buletinul de identitate;
* adeverinta medicala tip (eliberata de cabinetele medicale scolare sau de dispensarul teritorial sau de intreprindere - dupa caz - de care apartin, din care sa rezulte ca sunt apti pentru arte)
· 3 fotografii tip buletin;
* adeverinta din care sa rezulte calitatea de student integralist (pentru studentii care urmeaza o a doua specializare);
* diploma de licenta sau diploma echivalenta cu aceasta, pentru absolventii care doresc sa urmeze o a doua specializare, in original sau copie legalizata insotita de adeverinta din care sa rezulte tipul de finantare a absolventului in timpul studiilor (buget sau taxa)
* in situatii deosebite, diverse acte doveditoare (copii legalizate dupa certificatele de deces ale parintilor in cazul celor orfani de ambii parinti; adeverinte de la Casa de copii in cazul celor care locuiesc acolo; copie legalizata a certificatului medical sau a altui act doveditor in situatia in care candidatul a fost ranit in favoarea luptei pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989; adeverinte de venit ale parintilor sau ale sustinatorilor legali - ori, dupa caz - ale candidatilor, numai pentru acei candidati care solicita scutirea de plata taxelor de inscriere la concursul de admitere)
· adeverinta ca parintii fac parte din categoria personalului didactic aflat in activitate sau copie de pe Cartea de munca din care sa rezulte perioada de cel putin 10 ani de activitate didactica, pentru personalul didactic pensionat (pentru scutirea de taxa de inscriere)
· Declaratie pe proprie raspundere a candidatului ca nu a beneficiat de scutire de taxa de admitere la o alta institutie de invatamant superior.

Informatii despre portofoliu
Mapa cu lucrari practice va contine un numar de 20 – 25 de lucrari cat mai variate ca tehnica si tematica: studii de desen si culoare dupa figura umana, natura statica, peisaj; lucrari cu tema libera, de compozitie, precum si orice alte preocupari din domeniul artelor vizuale.
Se mai pot adauga lucrari care vor argumenta optiunea candidatului pentru linia de studiu respectiva si vor proba abilitatea de a opera cu mijloacele de limbaj plastic, precum si disponibilitatile creative ale autorului.

Candidatii pentru linia de studiu sculptura vor adauga in mapa si fotografii dupa studii de modelaj sau dupa lucrari în modelaj sau material finit.
Candidatii pentru linia de studiu fotografie-videoprocesare computerizata a imaginii vor adauga în mapa si fotografii, imagini realizate pe computer, creatii video (a caror durata totala sa nu depaseasca 5 - 8 minute).

| Florisa explică (pentru TreiSurori):

Hey,multumesc.dar as vrea sa stiu ce teste de admitere se dau..sau nu se daustraight face?