Am citit si eu cartea (are 2 volume), insa am citit-o prin clasa a cincea si mi s-a parut cam plictisitoare.De fapt cartea nu se termina cu al doilea volum ci cu continuarea cartii ''omul cu masca de fier''. Cartea asta mi s-a parut formidabila doar ca in final d'artagnan moare.
Am citit-o acum zeci de ani şi da, la vremea respectivă mi-a plăcut foarte mult.La sfârşitul celor 2 volume,cei patru se despart,Athos redevine contele de La Fere,Aramis devine abatele d`Herblay şi îmbrăţişează viaţa monahală,Porthos se căsătoreşte cu văduva avocatului,doar d`Artagnan rămâne muschetar, devenind locotenent, dar povestea continuă în După 20 de ani şi Vicontele de Bragelonne.Nu te înţeleg,vrei să afli ce se întâmplă înainte de a citi? Mă rog,cum vrei...O găseşte pe Constance pe moarte,otrăvită de Milady,Buckingham este ucis de către Felton, un tip pus s-o păzească pe Milady dar pe care ea a reuşit să-l păcălească pozând în victimă. Floarea de crin de pe umărul ei se numeşte stigmat-semn dezonorant aplicat cu fierul roşu delicvenţilor,criminalilor,etc din cauză că în tinereţe,pe când era într-o mănăstire, corupsese un preot, îl convinsese să fugă cu ea după ce furaseră bunuri ale bisericii.Mai departe scrie-n carte...Citeşte!
Konata întreabă: