| denydenysa a întrebat:

Hey ce inseamna sa fi dislexica? ca am vazut la Tv si is curioasa

10 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Dislexicii nu pot lega sunetele intre ele pentru a forma cuvinte, atunci cand citesc. Stiu sa citeasca...adica, stiu literele, stiu ce sunet corespunde fiecarei litere, dar nu le pot lega intre ele pentru a putea citi cu voce tare.

| Melody a răspuns:

DISLEXIC = Bolnav de dislexie.

DISLEXIE = Tulburare la citit manifestată prin modificarea cuvintelor, prin greseli de lectură etc

| Rayyy a răspuns:

Bună,
Dislexia se referă la incapacitatea unor copii de a scrie şi/sau citi coerent, ei fiind mai mereu obosiţi intelectual şi fiind nevoiţi să depună un efort semnificativ pentru a duce la îndeplinire sarcina care le este atribuită.

| Adi2ro a răspuns:

Http://dislexic.ro/despre-dislexie/ce-este-dislexia/ mai pe larg.
Mai pe scurt... defect in citire. Un om normal vede "alfabet", unul dislexic vede "abflaet" :)

| iiKido a răspuns:

Inseamna o persoana care citeste greu, intelege greu lucrurile, se exprima greu etc.

| aleeee a răspuns:

As ifi dselicix anasenim as ivzi eurem liertele saa. [Sa fii dislexic inseamna sa vezi mereu literele asa]

| ileana_5795 a răspuns:

Dislexia = tulburare de citire (citire lentă, cu greşeli, dificultăţi în înţelegerea textului citit). Adica inveti mai greu.

| coolgirl1 a răspuns:

Dislexicia este o boala.Cand vrei sa citesti vezi literele diferit si citesti destul de incet.

| alex_7349 a răspuns:

E usoara intrebare sa fi dislecxic inseamna sa nu vezi numerele bine

| ralucutza120_9455 a răspuns:

Dislexic=nu poti sa citesti clar te incurci, greseli de ortografie :d