| georgiana500 a întrebat:

Hey TPU.Eu de la un timp, adica de vreo doi ani am inceput sa compun poezi...Intrebarea mea este daca talent sau nu? Poezia urmatoare este doar un exemplu.

Ploua

Şi iarăşi plouă,plouă,
Încet cu picuri mari,
Şi căldura rouă,
Se ridică-n aburi mari...

Cerul s-a întunecat,
Iar ploaia a început
Şi foarte mult am încercat,
De picuri să m-ascund.

Şi mă plimb, mă plimb
Încercând sa fac un schimb
Cu marginea cararii,
Ascultând dansul ploii.

Vântul s-a oprit,
Ploaia a încetinit
Iar eu stau si-ascult,
Muzica demult...

Apa nu-i limpede
Şi frumos zâmbeşte,
Dansând ca un pintene,
Pe cărarea ce straluceşte...

Răspuns Câştigător
| figure a răspuns:

Nu imi place poezia. Insa, daca iti place sa scrii, ti-as recomanda sa incepi sa scrii pe www.poezii.ro. Vei avea parte de comentarii, sfaturi si critici care te vor ajuta sa cresti. Ignora comentariile rautacioase si fii receptiv la critica constructiva, care desi ustura, te poate ajuta foarte mult.

Creezi cateva imagini reusite, asa ca, in ciuda stangaciilor care se observa la acest moment, e posibil sa ai potential. Exploreaza-l pe site-ul pe care ti l-am recomandat.

PS : Imi place ca incerci stilul clasic. Sper sa ramai pe el.

Succes

17 răspunsuri:
| TheAce a răspuns:

Salut. Iti scrie un autor. E usor sa imi dau seama ca esti foarte tanara ceea ce inseamna ca mai ai destul timp sa te cizelezi si sa iti formezi un stil propriu. Poezia in cauza e edificatoare in mai multe aspecte. Ma face sa vad ca dincolo de tot, exista talent. E un talent inca neslefuit, desigur, in forma bruta dar e talent. Inca nu stii unde sa incepi si unde sa termini o poezie si nu esti constanta, dovada si faptul ca schimbi tipul rimei de mai multe ori pe parcursul textului. Masura ''iti fuge'' de mai multe ori dar astea sunt lucruri care se pot corecta, in timp. Cred ca intr-un an 2, cu mult exercitiu ai putea sa scoti la lumina niste poeme de o calitate mult superioara, care poate sa fie ulterior publicabile si cred ca as putea sa te ajut. Poezia aceasta nu imi place propriu zis, ar fi culmea, dar ma face sa vad ca exista material cu care se poate lucra.

| georgiana500 explică (pentru TheAce):

Multumesc pentru sfat, big grin

| TheAce a răspuns (pentru georgiana500):

Cauta-ma cand doresti sa cresti calitativ.

| TheAce a răspuns:

Comentariile tale sunt puerile iar atitudinea ta nu-i deloc potrivita acestui site, fara suparare. PS: atentie la gramatica si ortoepie stai rau si la aceste capitole.

| Naяutσ a răspuns:

E draguta poezia, dar eu zic sa nu te bazezi pe munca asta de poet, daca vrei sa ai un viitor in tara asta, devin-o doctorita!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea.esti la pamant, fato...nu vezi ca esti penibila? nici macar un piculet de talent.nici macar rima nu e egala.ia numara si vezi. apoi apuca-te de scris.ah, copiii astia...

| RoboțelulAndroidDinTelefon a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu as spune ca iti sta mai bine tacuta.

| Gogu06 a răspuns:

Ai un talent imens ce asteapta sa fie descoperit. Eu zic sa te apuci sa compui manele.

| Georgiana2905 a răspuns:

GO ON!
Imi place foarte mult.
Si da, cred ca ai talent!

| OMEGALIN a răspuns:

E frumos, dar imi plac mai mult cele de dragoste, oricum, e frumoasa si eu scriu si iti pot spune ca e frumos happy

| Laurentiu_Barbu_1985 a răspuns:

Bravo, continua cu asta, chiar daca unii vor privi "chioras" la talentul tau, putina lume mai stie sa aprecieze ceva frumos in ziua de azi.

| lacrima15 a răspuns:

Da draguta ai talent! Dar sa-ti spun ceva sa sti...nu din rautate! Nu se spune ca compui poezii! Ci le scrii! Compusul e doar pentru melodii!winking

| Luminou a răspuns:

E tlent. Talent nemarginit, continua, poate intr-o zi vei avea ocazia sa contactezi o editura.

| Anutsa410 a răspuns:

Cat de frumos! Felicitari!

| tigroaica0987654321 a răspuns:

Foarte frumoasa poezia. Ai un talent interesant si ar trebui sa compui poezii in continuare. Poate chiar sa le publici. Daca poti posteaza-le si pe site-uri de pe internet!

BAFTA la compus!

| Pelin_Raluca_1998 a răspuns:

Foarte frumoasa