Laura, teoretiiiiiic, daca ar fi sa hotarasc ce pictez pentru un concurs de pictura care pleaca de la un vers, as alege un vers care sa nu-mi dea mura-n gura toata povestea, astfel incat sa le demonstrez ca stiu sa creez eu singurica un univers intr-un tablou si nu stapanesc bine doar tehnica.
Daca ar fi sa pictez pentru un concurs de literatura, se schimba treaba, teoretiiiiiiiic, as alege special un vers cu un puternic mesaj vizual, sa vada aia ca eu cunosc suficienta literatura cat sa-mi permita sa aleg cea mai buna imagine a unui vers.
Practic insa, as alege cel mai sec vers al lui Sorescu, pentru ca e ca si cum ai stoarce o pictura din piatra seaca si pentru ca asta mi se pare amuzant si greu. Sa-ti dau si un mic exemplu, hai doua : " În orice caz" asta e un vers, "De aceea" alt vers. Asa as face eu dar, cu siguranta, numai eu mi-as aprecia felul asta de a vedea si nu ma mai mir.
Versul ales de tine cred ca-i misto, ai de-a gata ditamai oferta tematica si trebuie s-o si dregi cu maiestrie la "suprarealismul" lui Adam.
Totusi, de ce pana penelor la un concurs de limba romana voi trebuie sa pictati?! In stilul asta, la un concurs de fizica va pune sa faceti fandari si la un concurs de mate va pune sa va inmultiti )) Se schimba polii!
Teoretic,
m-aş lăsa pictată de lumină,
iar dacă ar fi să pictez un vers,
l-aş picta în arome şi note muzicale.
"Am legat soarele la ochi
Cu nopţile mele
Şi i-am spus să mă găsească."
"Comutator de raze de lumină."
"Îmi place că tu ştii s-o faci
Amară."
"Ah, şi ce mai de cuvinte rosteam ieri..."
"Am atins incredibilul
Şi m-am instalat în el..."
...
Iar tu nu ai avea nevoie de capodopere.
Ar fi suficient să apari.
membrucac întreabă:
MihaiAndronic întreabă: