Afrodita – Venus – zeita iubirii si a frumusetii
Apollo – Apollo – zeul grec al soarelui, muzicii, poeziei si profetiei
Ares – Mars – zeul razboiului
Aremis – Diana – zeita vanatorii si a lunii
Asclepius – Aesculapius – zeul medicinei
Athena – Minerva – Zeita intelepciunii si a artei
Cronus – Saturn – Tata al zeului supren Zeus/ Jupiter
Demeter – Ceres – Zeita agriculturii
Dionysus – Bacchus – zeul vinului si al fertilitatii
Eros – Cupid – zeul iubirii
Hades, Pluto – Dia – zeul infernului
Hephaestus – Vulcan – Zeul Focului
Hera – Juno – Regina raiului, sotia lui Zeus/Jupiter, zeita femeilor si a casniciei
Hermes – Mercury – Mesagerul zeilor, zeul drumurilor, comertului, bunastarii si norocului
Hymen – Hymen – Zeul casniciei
Irene – Pax – Zeita pacii
Pan – Faunus – Zeul turmelor si ai pastorilor
Persophone – Prosperina – Zeita porumbului si a primaverii, zeita mortilor
Poseidon – Neptune – zeul marii
Zeus – Jupiter, Jove – Conducatorul suprem al tuturor zeilor si barbatilor, regele raiului. Supravegheaza justitia si destinul.
Sper ca te-am ajutat!
Bună!
Citeşte 'Legendele Olimpului ' Acolo ai lista lor şi tot felul de întâmplări. În plus, e o carte destul de accesibilă scrisă într-un mod plăcut.
De ce, îţi e lene să cauţi singură? Refuz să cred că eşti atât de ineptă & inaptă încât să nu ştii cum, având în vedere că ai reuşit să scrii şi să postezi întrebarea pe TPU.
Daca vrei sa stii si tu nu imi e lene sa caut imi mergea netul foarte greu si incearca tu sa cauti asa
...Dar ai avut rabdare să accesezi site-ul TPU, să scrii întrebarea şi s-o postezi. Şi după să aştepţi răspunsuri.
Sunt sigură că oricât de greu ţi-ar fi mers net-ul, tot ar fi durat mai puţin decât ce am scris mai sus.
Daca vrei si tu sa stii atat de mult cand am intrat mi s-a blocat calculatorul
Buna, ce vrei sa stii despre ei? Zeus era zeul supreme, Atena era zeita intelepciunii, Afrodita era zeita dragostei si a frumusetii, Ares era zeul razboiului, Poseidon era zeul marilor, Hades era stapanul infernului, daca mai vrei sa stii ceva, poti sa ma intrebi in limita in care imi amintesc.
Dacă vrei să afli mai multe despre zeii greci îţi recomand să citeşti Legendele Olimpului -Zeii, Alexandru Mitru. Sau, dacă vrei informaţii despre un anumit zeu caută într-un dicţionar de mitologie.
http://www.scribd.com/......mpului-pdf
anonim_4396 întreabă: