| StrongHeart a întrebat:

In ce perioada din istorie v-ati fi dorit sa va fi trait?

30 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cu cunostintele mele de acum: in evul mediu.

| Celcestietot a răspuns (pentru Bula):

Te-ai fi facut doctor, domnule Bula! laughing

| Bula a răspuns (pentru Celcestietot):

"Vrajitor"! laughing

| Celcestietot a răspuns (pentru Bula):

Haha, un fel de Gandalf ))

| sabin89 a răspuns:

În Ucraina pe timpul când Lazăr Kaganovich avea o poziţie cheie în partid. laughing
Vorbind şi serios, cred că epoca actuală e cea mai bună. E şi ea departe de a fi perfectă, dar comparativ cu celelalte...zic că e de preferat.

| gabicoo a răspuns (pentru sabin89):

Ăsta a fost unul dintre călăii lui Stalin! Artizanul Holodomorului!
Sinistră glumă!

| Niciunnumedeutilizator a răspuns (pentru gabicoo):

Te întreb pe tine, că te-am văzut foarte documentat în ale istoriei: e posibil ca Stalin să fi făcut intenționat Holodomor-ul? Mai multe coincidențe stranii susțin această teorie:
Pe 27 decembrie 1929, Stalin a declarat "lichidarea clasei kulacilor" (kulac = țărani/fermieri care dețineau o suprafață mare de pământ, de pe urma căreia deveneau mai bogați ca restul țăranilor, bednyak sau serednyak). Ulterior, pe 30 ianuarie 1930, s-a emis o rezoluție "Cu privire la măsurile pentru eliminarea gospodăriilor kulacilor din raioanele de colectivizare masivă". Apoi, în 1932, lucrurile deveneau limpezi.
- Din 18 noiembrie, țăranii ucraineni au fost obligați să predea orice surplus de cereale.
- Din 20 noiembrie, s-a votat o lege prin care țăranii care nu-și atingeau cota de cereale să predea toate animalele lor.
- Din 28 noiembrie, fermele colective care nu și-au putut atinge cota au fost trecute pe "lista neagră"; lingăii de partid le-au colindat apoi, pentru a lua orice hrană găseau. Ulterior, comunele de pe lista neagră au fost izolate, neputând primi alimente din exterior.
Tot în noiembrie 1932, RSS Ucraina a fost obligată să distribuie o treime din resursa sa de cereale pe cuprinsul întregii Uniuni Sovietice; Kaganovici a declarat că statul sovietic se va zbate "feroce" pentru a-și atinge obiectivul.
În 22 ianuarie '33, cam pe când a început foametea, granițele Republicii Sovietice Socialiste Ucraina au fost închise, pentru a împiedica aprovizionarea. În următoarele 11 zile de la decret, 3.861 de oameni au fost reținuți, dintre care 340 au fost arestați. Molotov și Stalin grăiau: "De astăzi, expedierea de mărfuri pentru satele din toate regiunile Ucrainei va înceta...".
Conform unei legi dată pe 8 august 1931, soldații cutreierau gospodăriile pentru a lua orice rezervă de alimente rămasă.
De asemenea, rațiile alimentare au scăzut enorm, iar evenimentul a fost mușamalizat pentru a împiedica ajutoarele din Occident.
Tu ce crezi?

| sabin89 a răspuns (pentru gabicoo):

E sinistră, într-adevăr, dar am pus-o ca să atrag atenţia că istoria a cunoscut perioade grele, chiar dacă nu toate de gravitatea acesteia. Şi, prin contrast, să apreciem ce avem acum.

| gabicoo a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Ți-ai răspuns singur la întrebare! Da! A fost genocid organizat de la cel mai înalt nivel al statului sovietic!

| Atotstiutorul a răspuns:

In orice era, atata vreme cat eram sef peste toti

| Celcestietot a răspuns:

In paleolitic ca sa vanez tirecsii

| gabicoo a răspuns:

În preistorie!
Seamănă mult cu vremurile de acum!

| Brizbriz a răspuns:

Daca as avea destui bani, atunci oricand, oriunde
altfel, nicicand, niciunde

| 1997onur a răspuns:

2020 infinit

| Seba2013 a răspuns:

Eu ma identific cu perioada aceea cand domina traditia, cultura si sociologia. Iar antropologia ii era supusa. Insa Nietzsche si toti nihilistii astia care au vrut sa fie genii impreuna cu pocaitii, ii dispretuiesc pentru ca sunt impostori care au ajuns la putere datorita oamenilor naivi si antropologici, nu culturali si sociali. Asa ca trebuie sa traiesc printre ei, dar sa nu fiu unul din ei. Ci sa imi recapat adevaratii parinti nu astia imprudenti si imaturi care le este frica de adevar si vor sa fim naivi. Ii putem numi parintii intunericului.

| DonEduardo a răspuns:

1800(Franta).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In anii '90, unde existau filme, seriale, jocuri si muzica de calitate; unde viata era mai simpla dar mai frumoasa; cand nu existau retele de pseudosocializare si timpul trecea mai greu dar era timp de calitate; cand iarna ningea si ma puteam juca cu si in zapada. Da. In vremurile acelea m-as intoarce iar si iar.

| StrongHeart explică (pentru anonim_4396):

Viata a fost mereu la fel, doar oamenii se schimba si perceptia lor odata cu trecerea timpului.
Poti sa vezi oricand un film vechi sau nou, poti oricand sa iti imaginezi ca traiesti ca in perioada medievala daca vrei, singurul lucru care se intampla si ne operste din evolutie si ne face sa vedem timpurile ce au fost cu nostalgie si sa regretam si sa nu traim prezentul este faptul ca ne oprim din a visa.
Eu niciodata nu voi inceta sa visez, gandul zboara ca fulgerul si pot sa fiu cine vreau eu sa fiu indiferent de ce vremuri traim.
Intotdeauna oamenii si-au comparat propria generatie cu cele din trecut, adevarul e ca am evoluat mult si lucrurile nu stau asa de rau cum vrem noi sa credem ca stau, doar ca noi avem perceptia asta pesimista cateodata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe timpul dacilor și al romanilor. Bine, poate puțin mai înainte, pe vremea când nu se punea vorba și de romani lângă daci, pentru că romanii și-au făcut un nume în istorie, dar dacii nu ne-au lăsat mare lucru. Foarte curioasă sunt în ceea ce privește limba pe care o vorbeau.

| chuckmanson a răspuns:

Higher stage of communism
https://en.wikipedia.org/......aterialism

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| emignon a răspuns:

În secolul XXIV.

| 3824060673 a răspuns:

În perioada în care s'au născut Eva și Lilith

| Oyasumi a răspuns:

Ca să încheiem frumos șirul de răspunsuri, vreau să vă spun că cea mai frumoasă perioadă a istoriei omenirii estea cea de acum. Nicicând nu a putut fi mai bine pentru oameni, chiar așa rău cum e. Cum să fie așa ceva adevărat?
Răspunsul e din nou simplu, procentul de analfabetism era colosal, bolile erau peste tot, medicamente niciunde, biserica persecuta tot ce nu i se supunea, iar ca să fie colac peste pupăză, dacă erai țăran trebuia să mergi la război ca să aperi lordul care te-a abuzat pe tine și tot neamul tău timp de ani de zile.
Dacă ne gândim la vietile familiilor aristocrate, Mozzart tot nu a avut luxul de a merge pe lună.
Toate cele bune!

| chuckmanson a răspuns (pentru Oyasumi):

Da, ce frumos e mai ales când suntem aproape de un armaghedon climatic, când suntem pe cale de a ne consuma majoritatea resurselor și cauzăm o pierdere catastrofică de biodiversitate să nu mai vorbesc de un holocaust al animalelor în general, când sunt mai mulți sclavi decât în orice altă perioadă a omenirii, când avem arme nucleare, inegalitate de avere la nivel colosal, creștere în violența motivată de rasism și în extremismul de dreapta în general, să nu mai vorbesc de creșterea autoritarismului la nivel mondial și a sărăciei, să nu mai vorbesc de șansele crescute a viitoarelor pandemii din cauza schimbărilor climatice etc.

| Oyasumi a răspuns (pentru chuckmanson):

Monsieur, fiecare perioada cu problema ei. Vrei să te contrazic? Dacă aș face-o, te-aș minți. Afirm cele spuse de tine, dar nu schimbă faptul că la ora actuală omul a atins un nivel de libertate absolut în istoria sa. Că nu avem nevoie de libertatea asta toxică? Că totul se duce de râpă? astea sunt consecințele acestei perioade, dar pentru un om să se nască aici purtând stresul că se duce lumea pe apa sâmbetei, este mai suportabil decât stresul că nu ai mâncare, ți-e frig sau trebuie sa mergi la razboaiele altora începute pe cine stie ce motive.

| ciuperca008 a răspuns:

In al doilea razboi mondial ca sa il ajut pe Antonescu sa trimita niste persoane in Siberia.

| 1Lari a răspuns:

Renastere?