E un semn sfânt, protector, specific religiei hinduse.
Bindu/Bindi (punctul roșu) e pus de către preotul lor, la finalul rugăciunilor care au loc la templu (așa cum în creștinismul ortodox, preoții ung cu mir sfânt, la finalul fiecărei slujbe, credincioșii). Alții și-l pun singuri acasă, după ce își spun rugăciunea. De exemplu, băieții când merg la un examen sau când au ceva important de făcut și au nevoie de noroc și protecție divină (bindu îi protejează de așa zisul "evil eye"). Se aplică KUMKUM (sau Vermilion), o pulbere de culoare roșie. Kunkum e disponibil în mai multe culori (la bărbați, dar nu și la femei). Unii își pun roșu, alții galben, alții Orange.
Femeile folosesc întotdeuna vermilion roșu, nu altă culoare. În general, femeile căsătorite își pun acest semn în partea superioară a frunții, dar și unele fete aleg să își facă un bindi (mic, ca mărime), în timp ce femeile căsătorite își fac unul de dimensiuni mari, pentru a evidenția că ele au un soț. În tradiția lor, ele sunt convinse că punând punctul roșu în frunte, soții lor vor avea o viață lungă. Dacă soțul ei moare, ea va înceta să și-l mai pună (semn că e din nou o femeie liberă). Dar unele femei, aleg să și-l pună chiar dacă sunt văduve (probabil, nu mai sunt interesate de căsătorie, aleg să rămână fidele primului soț).
Un prim simbol, care este intalnit doar in cultura indiana, este Bindi. Poate denumirea nu va suna familiar, dar stiti cu siguranta ce semnifica. Este acel punct rosu din fruntea indienilor, pe care il poarta atat femeile, cat si barbatii. Ca si conotatie religioasa, acesta este considerat "al treilea ochi" sau "ochiul magic". Pentru societate, insa, el vesteste faptul ca purtatoarea lui este o femeie casatorita, avand acelasi rol ca si verigheta. Se realizeaza cu pudra de vermilion.
mihay47 întreabă:
ZloteaIulian întreabă: