Foarte, foarte bun pentru voi Caragiale - "Un pedagog de scoala noua", dar iti dau un pont, in rolul pedagogului sa fie o fata si pune in text si multe "perle" din exprimarea de astazi.Succes garantat.
"Efectul razelor gamma" o piesa super, dar este prea dificila...nu pentru voi actorii, ci pentru spectatorii vostri, mai mici sau de seama voastra.
@miletyn, @yarinn ti-a cerut niste idei, subiecte, nu critici...
Majoritatea nu sunt amatori... cel putin 10 elevi din scoala au fost cu mine la niste cursuri de teatru si probabil noi vom juca... e ca o competitie intre scoli
@miletyn, nu cred ca am raspuns cu infumurare. Am spus asta pentru ca cei ce imi vor propune vreo piesa, sa nu fie limitati de faptul ca suntem doar niste copii care s-au trezit sa invete niste replici. Si nu eu voi fi regizorul, dar am fost propusa sa aleg piesa si sa ajut coordonatorul cat de mult pot. Si imi pare rau ca nu am o exprimare adecvata, dar nu am nicio pregatire ca regizor...
Noi am facut odata "Vizita" si crede-ma ca a fost super. Si celor mici le-a placut mult! Sper ca ti-am fost de ajutor! Si spor la treaba. pupici
Sincer o piesa usoara si totusi de calitate, cu mare priza la spectatori este Efectul razelor gamma.Crede-ma daca jucati asta nu o sa regreti, acum depinde si de voi. Succes!
Myletin, nu a zis neaparat ceva Caragiale, cat despre piesa pot sa zic ca eu sunt licean si am jucat piesa asta, iar acum repet pentru Badaranii de Carlo Goldoni, nu sunt un profesionist dar fac teatru de ceva timp, iar teatrul Arlechino are si el o reputatie.Nu am raspuns la intrebare ca sa-ti dau tie socoteala, oricum fiecare are dreptul la incercare poate se descurca fata, a zis ca face parte din trupa de teatru, probabil ii va indruma cineva.
Rasp. tau ma obliga sa-ti spun ca "a fi fost la niste cursuri de teatru" inseamna aproape nimic in comparatie cu ceeace vrei tu sa insinuezi; nici daca elevii despre care vorbesti ar fi absolvit sectia de actorie a unei scoli populare de arta, tot nu s-ar putea spune ca sunt actori profesionisti. Cat despre tine, care probabil te vei ocupa de regie, ma-ntreb ce pregatire ai in domeniu de vreme ce spui : "sa facem selectia" si "sa stabilim rolurile" in loc de "sa stabilim distributia" precum si "sa memoram piesa" in loc de "sa invatam rolurile". Si am sa-ti mai spun inca ceva, niciun profesionist in domeniu -fie actor, fie regizor- nu trateaza cu dispret o piesa scrisa pentru teatrul de amatori; tu ai macar habar care este diferenta intre o astfel de piesa si una scrisa pentru. teatrul profesionist? esti in stare sa-mi spui cate piese de teatru ai regizat cate roluri ai interpretat? iar sirul intrebarilor mele ar putea continua si sunt sigur ca ai fi in dificultate sa-mi raspunzi.
@burcea 600 : esti convins ca piesa lui Zindel are ceva caragialesc in ea si, mai mult, ca ar putea fi jucata de niste elevi de liceu? tu ce experienta actoriceasca ai?
@buecea600 : imi dai voie SA NU CRED ca piesa propusa de tine ar putea fi montata in 2 saptamani? avand in vedere timpul de pregatire de care dispune si mai ales cele 20min care limiteaza intinderea piesei prezentate, scopul pentru care se doreste a fi montata piesa (concurs, nu uita!) si, nu in ultimul rand, publicul pe care il vor avea, raman la parerea ca trebuie aleasa o piesa scurta intr-un singur act, de preferinta o comedie.
@elena, exclusiv : te rog sa observi ca primul meu rasp. indeplineste concret cerintele intrebarii Yarinnei si ca,
abia dupa ce am primit replica ei plina de infumurare dar si de dispret pentru ceeace se numeste teatru de amatori, mi-am luat ingaduinta sa-i raspund sarcastic si taios.
De altfel, constat ca propunerea ta este gandita in aceiasi nota cu cea facuta de mine ( comedie, scurta, replici care se pot invata repede si usor, etc.); aceiasi constatare si cu referire la propunerea facuta de burcea600.
P. S. in incheiere am sa(-ti) pvestesc o anecdota :
un bancher obisnuia sa ajute, zilnic, un cersetor care-si facea veacul in fata bancii lui, oferindu-i de fiecare data o anumita suma de bani, mereu aceiasi; cersetorul care primea banii prin intermediul soferului nu uita niciodata sa-si arate recunostinta, transmitandu-i bancherului, prin acelasi mesager, urari de sanatate etc.; intr-o buna zi, soferul i-a inmanat cersetorului doar jumatate din suma cu care deja se invatase; intrebat fiind de schimbarea produsa, soferul i-a raspuns cersetorului ca bancherul a hotarat sa-si reduca unele cheltuieli pentru a face economii in perspectiva altora, cheltuieli pe care le va avea curand cu nunta fiicei sale; auzind aceasta explicatie, cersetorul a exclamat : "bine-bine, eu inteleg sa-si marite fiica, dar de ce pe banii mei!?"