Luna octombrie este preferata noastră, pentru că împlinim 17 ani de când inspirăm prin arte și cultură, de când am format cea mai frumoasă comunitate culturală. La aniversare, dorim să le mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi în această călătorie fascinantă.
Suntem o instituție culturală independentă, care, de-a lungul celor 17 ani, a organizat mii de cursuri, evenimente și conferințe interactive în domenii umaniste și culturale, care au format și inspirat numeroase generații.
Cu trecerea anilor, am devenit o adevărată academie culturală, un loc de formare pentru peste 150 de cercetători și artiști celebri. Cu o abordare inovatoare și non-conformistă, am reușit să atragem peste 96.000 de cursanți și să oferim burse pentru mai mult de 16.000 de tineri, facilitând accesul la o educație alternativă, lipsită de constrângerile sistemului tradițional.
De asemenea, de-a lungul timpului, am oferit acces gratuit la cursuri și evenimente culturale, am organizat programe educative pentru copiii din centrele de zi și donații de cărți pentru biblioteci și școli.
Suntem primul ONG care a inițiat tururile culturale ghidate, în anul 2009, alături de istoricul Anita Sterea, o oportunitate unică pentru comunitatea noastră să descopere cultura și istoria bogată a Capitalei. Până acum, am organizat peste 250 de tururi, la care au fost peste 8.000 de participanți.
Pentru că știm cât de important este să promovăm cultura și patrimoniul în comunitate, am inițiat și am organizat în instituții prestigioase din București, precum Teatrul Național, Sala Radio, Opera Națională din București, Ateneul Român sau Teatrul Odeon, 10 ediții ale Concertului Extraordinar de Anul Nou, împreună cu celebrul dirijor Tiberiu Soare, și 8 ediții ale Balului Bucureștiului Interbelic. Alături de unul dintre cei mai apreciați istorici ai României, doamna Academician Georgeta Filitti, am organizat zeci de evenimente, iar cel mai recent proiect „Palate Deschise pe Calea Victoriei” a avut un mare succes, fiecare din cele 10 conferințe organizate fiind sold out în câteva ore de la lansare. Cu această ocazie, peste 1.300 de persoane au avut acces în palate, case și instituții de prestigiu și au beneficiat de vizite în aceste edificii istorice, unele dintre ele nefiind accesibile în mod obișnuit publicului larg. Și, pentru că nu ne oprim din această aventură culturală, proiectul „Palate și Case Deschise din București” va continua în perioada următoare cu evenimente în alte clădiri de patrimoniu din Capitală.
Prin aceste inițiative, Fundația Calea Victoriei contribuie, de 17 ani, la formarea și dezvoltarea personală a publicului, completând educația tradițională și încurajând explorarea profesiilor umaniste și artistice.
LisaJulie întreabă: