anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Incerc sa scriu ceva. nu stiu inca, ceva, o poveste scurta, un roman (big dreams hahaha), versuri. credeti ca e diferenta intre ati inregistra ideile sau a le scrie? o mi se para cam ciudat sa imi aud propria voce. aveti sfaturi? aveti vreo creatie proprie? big grin

Răspuns Câştigător
| TheAce a răspuns:

In calitate de scriitor pot sa spun ca ideea ta are acoperire, in conditiile in care daca te inregistrezi practic nu ai timp sa pierzi nciio idei, idei pe care poate le-ai pierde altfel. Sincer n-am incercat niciodata sa ma inregistrez pentru a scrie, indiferent de volumul la care lucram dar mi se pare o abordare pozitiva si cine stie, poate am sa o folosesc si eu candva. E important insa si sa tii cont de asa numita harta a ideilor, care deriva din sesiunea de brainstorming. Poti incerca pe un carton mare, sa trasezi punctul a (inceputul), punctul x (finalul) si apoi pe acel traseu sa incerci mai multe variante de puncte b, c, d, e etc etc care sa te duca pana la capat. E o abordare care presupune timp dar stii de asemenea ca nu pierzi nimic. Daca nu ai mai scris pana acum poti incepe cu versuri sau proza scurta ca sa nu fie discrepanta atat de mare (e greu sa treci direct la proza de dimensiuni lungi). Cat despre poeziile pe care le-am citit aici (nu ale tale) trebuie sa fiu obiectiv si sa spun ca poate sunt ok la nivel de scoala generala dar n-ar putea in forma asta sa ajunga sa fie publicate niciodata. Dar cu munca si perseverenta se pot muta chiar si muntii din lochappy.

6 răspunsuri:
| mimi2000mimi a răspuns:

Is bune si poeziile? uite cateva pe care le-am scris eu
:http://www.tpu.ro/......-funda-da/
ii n link pentru ca le-am postet mai demult cu o intrebare

| anonim_4396 explică (pentru mimi2000mimi):

Ai talent. si sunt amuzante. imi plac.

| mimi2000mimi a răspuns (pentru anonim_4396):

Mersi
mai vrei una? am scris-o martea asta!

| mimi2000mimi a răspuns:

Zi cu zi timpul s-a scurs
repede,caci n-am simtit
c-a trecut un an de scoala
si-acum ma bucur nespus!
de ce? vara a venit!

acu-i cald,frumos si bine,
nu ca-n primavara asta,
cu grindina si furtuna,
de-ti baga fiorii-n tine
c-acusi se darama casa!

dar ii vara,-aste-au trecut!
si plantele,in sfarsit,
chinuite,ba chiar moarte,
dupa cat au suferir
s-au trezit si-au inflorit.

pasari vesel ciripesc
printre ramuri de copaci
de pisicile provoaca
cum prin crengi se invartesc
facand zarva.ce sa-i faci?

soarele-arde cu putere
de usuca tot pamanntul
dar mai cade cate-o ploaie
ce reflecta curcubee
si usor, adie vantul.

iata ca vacanta mare
a venit, si-acum ma cheama
cum e ea, ispititoare
sa-mi scald in raze de soare
mintea, dup-un an de scoala.

iti place?big grin puppy dog eyes

| anonim_4396 explică (pentru mimi2000mimi):

Da. emana energie pozitiva big grin u are good

| felixbbimage a răspuns (pentru mimi2000mimi):

Mimi, eu cred sincer ca ai talent. Sigur, nu vei scoate intotdeauna poezii magnifice dar fiecare din ele te invata ceva: unele-cele reusite-cum sa faci bine iar cele mai slabute-unde gresesti.Parerea mea este sa le aduni cu grija, sa citesti mult despre poezie si apoi sa le revezi. Nu trebuie ca o poezie, odata creata, sa ramana asa. Daca le revezi in timp se pot cizela si scoate la lumina chiar si cele mai nereusite. Mie imi place cum scrii si as vrea sa tinem legatura si te sfatuiesc sa continui, nu te pierde pe drum!