N-as fi chiar asa de pesimista. Avem valori. Problema noastra e ca nu suntem capabili sa le apreciem. Trebuie sa plece din tara pentru a fi apreciate.
Probabil ca, peste 10-15 ani, va fi lumea plina de valori "de origine romana". Numai ca toti acesti oameni de valoare se vor feri sa spuna care le e originea.
Ia ghici de ce!
Parerea mea este ca si aceste valori s-au "cernut "de-a lungul timpului si chiar daca acum tot ce sclipeste atrage si este considerat "diva, vedeta", aurul adevarat nu-si pierde valoarea nici in noroi. Da, peste 10-15 ani vor exista cei care acum sunt coplesiti de nonvalori.
Eu cred ca avem valori printre tinerii artisti dar nu stim s-i pretuim, motiv pentru care nici ei nu ne ofera tot ce ar putea.
Iti dau doar exemple de actori pe care i-am vazut la teatru si TV si sunt mari actori: Alexandru Papadopol, Cristi Iacob, Dragos Bucur, Mihai Calin.
Fiecare generatie are valorile ei, am credinta ca si printre noi, si printre cei ce vor urma exista si vor exista varfuri si oameni de mare valoare. De unde atata scepticism?
Generatia de aur a actorilor romani este pe terminate dar sunt sigura ca avem si mari talente tinere care mai au inca multe de spus in arta si cultura romanesca. Trebuiesc descoperite si scoase din anonimat. Am incredere in romani.
Am citit azi ca si florin piersic a fost internat intr un spital din budapesta
ce e pacat, ca valorile care trebuie sa vina din urma, nu sunt sau cele care sunt iau calea,, exilului"
a se vedea olimpicii nostri!
macar sa stim a aprecia ceeace avem azi, ca maine nu se stie!
Intr'adevar in cativa ani buni nu vom mai avea cu ce ne mandri. Acum totul a devenit o lupta pentru imagine, toti vor sa fie cunoscuti fara sa faca nimic...decolteuri, playback'uri si putin scandal :-&. Astea sunt regulile de baza acum. Pacat.
La fel cum a zis si @brigaela, mai avem unele valori, dar nu sunt vazute din cauza multimii de nonvalori. Din pacate, nu stim sa ne onoram nici vechile valori: de zilele orasului Oradea, statuia lui Eminescu era toata murdara cu excremente de pasare. Chiriile le-au marit, dar curatenia lasa de dorit...
Eu cred ca daca vrem valori trebuie sa stim in acest moment sa le dezgropam pe cele vechi si sa le luam ca exemple in dezvoltarea noastra proprie pentru ca mai apoi noi sa devenim noile valori. Daca liderii mor (ia lideri si in mod figurat, spiritual, artistic) nu ii ingropam si plangem si atat. Ii ingropam, ii plangem si ii inlocuim.Cum spunea un domn odata "Singurul loc plin de oameni de neinlocuit este cimitirul". Am 20 de ani si nu astept ca altii sa ma conduca mai bine, ci incerc sa ma conduc singura sper mai bine.
Hai sa fim realisti cu actorii...Inainte nu erau decit o mina de actori care jucau numai ei iar ailanti tineri prindeau cite un rol important din an in paste.Pai e ceva normal sa fi fost atit de cunoscuti pe cind astia tineri se multumeau cu nu stiu ce rol intr-un teatru de revista si ala.Cine sa-i cunoasca de buni?
Imi pare nespus de rau, ma doare disparitia adevaratelor valori ale culturii Romanesti. In ce priveste viitorul, sunt pesimist. Societatea Romaneasca nu are capacitatea de a naste si de a promova valoarea, in peisajul nostru social nu exista zona care sa nu fie atinsa de jeg moral de coruptie, incompetenta si de incapacitatea de a asimila si dezvolta performanta.
Niciodata nu am fost altfel. Spunea cineva si dadea exemple de valori Romanesti di perioada interbelica; Cioran, Eliade, Coanda...etc,dar nu uitati ca nici ei nu au gasit taram fertil pentru a-si dezvolta talentul, fiind nevoiti sa emigreze in sanul altei CIVILIZATII.
Spre norocul nostru, scoala de actorie Romaneasca, inca produce valori, dovada fiind, recunoasterea valorii teatrului Romanesc in majoritatea reprezentatilor externe si succesul incontestabil al ultimilor creatii cinematografice autohtone.
Un singur lucru nu uitati, acesti tineri actori care isi comfirma valoarea cu fiecare noua productie Romaneasca, au crescut motivati, inspirati de talente de exceptie, precum Gheorghe Dinica.
D33d33wttzzaaaaaaa întreabă:
Emamuresan întreabă: