| Octavius a întrebat:

Intotdeauna mi-am pus diferite intrebari legate de istorie. Si intotdeauna am considerat ca fiind cel mai intersant lucru faptul de a-mi pune intrebarea,, ce s-ar fi intamplat daca?". Voi ce credeti ca s-ar fi intamplat daca germanii cu toate resursele si tehnologia lor ar fi fost aliati pana la capat, ca niste adevarati frati de sange cu rusii, care detineau un mare avantaj numeric in,, teatrul" celui de-al II-lea razboi mondial? Oare se completau, oare nu? Vreau sa stiu parerile voastre.

Răspuns Câştigător
| petruI a răspuns:

Deci atunci daca s-ar fi intamplat cum zici tu ar fi fost haos deoarece hitler voia putere absoluta. Iarta-ma daca am fost dur, uneori mai am obiceiu asta.

4 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Istoria nu se dezbate si nu se construieste niciodata cu "daca".

| Octavius explică:

Eu consider ca ar trebui dezbatuta pentru ca altfel n-ar avea rost nici macar sa o invatam la scoala. E adevarat ca trebuie sa-i respectam pe cei care si-au indeplinit menirea, dar in acelasi timp trebuie sa si ne punem diferite intrebari legate de trecut. Ca si in religie e o prostie sa accepti ceva fara sa gandesti.

| Wotan a răspuns:

Ca sa se ajunga cum zici tu, trebuia sa se faca un imperiu ruso-german care ar fi dominat centru-sud-estul europei si nu ar fi durat prea mult datorita ne potrivirii de cultura intre cele doua popoare si nevoile de libertate/ independenta ale popoarelor sud-estice. deci cam la fel, alianta puternica dar un razboi de proportii mai mari, america, canada si alte tari puternice s-ar alia contra regimului estic dintr-o europa nazisto-comunist, cred ca si spania ar intra in razboi, o astfel de alianta ar ameninta toata europa. cat despre avantajul numeric de care zici tu, nu conteaza inaltimea ci conteaza istetimea. (parere personala fara sa fi avut o cunostinte foarte mari in istorie)

| Octavius explică:

Wotan, sa stii ca desi mintea e mai importanta si marimea conteaza. Eu cred ca erau de neoprit. Daca ar fi existat ceva care sa-i opreasca ar fi venit chiar de la ei, nidecum de la puterile exterioare s.u.a si celelalte ramase.