Eu am citit-o, Navarre. E cartea lui Jung despre vise, ganduri personale si amintiri, nu? De ce intrebi? Asa... ca ghicitoare(chestie care m-ar irita ) sau vrei tu sa schimbi pareri?
"In evul mediu m-ar fi ars pe rug"- Jung spune asta pentru ca a declarat adesea ca n-are nevoie de vreo credinta pentru ca a crede implica, intr-un anume fel, incertitudinea iar el se situeaza pe terenul certitudinii: il cunoaste pe Dumnezeu deci de ce sa mai fie nevoie sa creada in El? e ca si cum ar bâjbâi spunand "cred". Jung spune :eu Îl cunosc. Ei bine, in evul mediu n-ar fi fost suficient, pentru a-ti pastra viata, sa spui " eu nu cred pentru ca eu Îl cunosc".
Poate ca nici azi n-ar fi avut cu mult mai multa intelegere din partea oamenilor in fata unei astfel de opinii dar, intre timp, s-au inventat si alte alternative ale rugului din evul mediu. Si s-au mai schimbat si mentalitatile, in mod cert.
"Omule, "a schimba pareri" cu sensul de a sta de vorba, a conversa despre.Nu m-am gandit musai la incercarea ta deliberata de a modifica structuri sau a transforma conceptii. Nu te incrancena asa.(desi mie mi se pare mai jignitor ce-ti scriu aici pana la urma, a nu te gandi ca interlocutorul tau poate schimba conceptii e similar cu a-l subevalua)
Oricum, imi cer iertare daca am lasat macar impresia ca ma gandesc la rautati insinuate in intrebarea ta.
Pe Jung l-am citit de drag ca-l contrazice pe Freud. Si nu numai.Si am rezonat cu o parte din ideile lui si mai ales cu modul in care stie sa descrie locurile copilariei sale.
HabarNamPeCePlanetaTraiesc întreabă: