În stilul Margaret Mitchell şi Jane Austen-La răscruce de vânturi-Emily Bronte, poveste zbuciumată de dragoste şi răzbunare, despre forţa distructivă a iubirii, Catherine şi Heathcliff, deşi împart o dragoste puternică, sfârşesc prin a se distruge reciproc.Alte propuneri-Necunoscuta de la Wildfell Hall-Anne Bronte, Jane Eyre-Charlotte Bronte, Rebecca-Daphne de Maurier,(O poveste despre două femei, un bărbat şi o casă. Două femei- Rebecca, prima soţie, disparută pe mare, fascinantă şi misterioasă, şi doamna de Winter, actuala soţie, supusă şi naivă. Un bărbat, Maxim de Winter, pe care trecutul nu-l lasă sa-şi refacă viaţa. Şi o casă, castelul Manderley, a cărui existenţă se întrepătrunde cu destinul personajelor), Femeia în alb-Wilkie Collins, un roman plin de mister şi suspans, Katherine Anne Porter-Corabia nebunilor
O colectie de carti politiste bune gasesti aici:
http://www.cartidecitit.ro/Carti-Politiste.
Recomandari pentru carti politiste ar fi:
http://www.cartidecitit.ro/Recenzii-Carti-Bune/1/Calaul-Jo-Nesbo-recenzie
http://www.cartidecitit.ro/......-recenzie.
Citeste recenziile si alege-ti cartile preferate. Lectura placuta!
Bună. La câte răspunsuri ai primit nu ştiu dacă te ajut eu cu ceva dar nu mi-e somn.
Poliţiste : Horia Tecuceanu - Inamicul Public Nr 1, şi cele cu Căpitanul Apostolescu. Alea-s f bune. Eu citeam câte una pe zi, sunt catchy.
Zici de Mihail Drumeş, mă gândesc că ai citit Invitaţia la Vals şi Elevul Dima dintr-a şaptea? Dacă nu, citeşte-le.
Dacă-ţi place Drumeş şi Margaret Mitchel, mă gândesc că ţi-ar place Max Du Vezuit, are o carte Soţul Meu, e ff faină, am citit-o de vreo 3, e despre o tipă care se trezeşte că i-a fost "înscenată" o căsatorie cu un domn pe care nu-l cunoştea, şi e nevoită până la urmă să locuiască o vreme cu el, şi devin lucrurile interesante, e o carte ff bună.
Păi sper că te-am ajutat. Have fun.
Salut. Felicitari pentru "mofturi". Daca te plictiseste o carte desi ti se pare si "oarecum interesanta" poti sa alternezi 2-3 carti in acelasi timp, asa vei evita plictiseala
Si acum: Shogun (nu mai stiu cine a scris), zora cea rosie si banda ei (kurt nu sttiu cum). Scuze, gata inspiratia mea, nu mai tin minte multe, stiu doar ca luam la rand cartile din biblioteca.
"Padurea Spanzuratilor" de Liviu Rebeanu-actiunea romanului are loc in primil razboi mondial
"Domnisoara Cristina" de Mircea Eliade-e despre un vampir
"O treaba Murdara" de Christopher Moore (nu striu daca am scrris bine numele)- cartea este foarte frumoasa, asta daca ai peste 14 ani si daca o incepi nu o sa mai lasi. Este despre niste "negustori ai mortii".
Sper sa iti placa cartie pe care ti le-am recomandat. Ultima trebuie sa o citesti
Daca am inteles bine iti plac cartile de aventura
eu ti-as recomanda sa citesti:
-Moby dick de Herman melville
-Legendele olimpului le alexandru mitru
-Robin hood de Henry Gilbert
Sper sa fie de folos!
Sall, as putea sa-ti recomand cartea Singur pe lume de Hector Malot este o carte de aventura si sensibilitate. Daca te decizi sa o citesti sper sa-ti placa!
Bine, am sa-ti dau niste sugestii :
Robin Hood - Henry Gilbert
Cei trei muschetari - Alexandre Dumas
Capitan la 15 ani- Jules Verne
Sper sa-ti placa aceste carti!
Duduc întreabă: