| Maravilla a întrebat:

La ce varsta ajungi la capacitate maxima din punct de vedere intelectual?
Tocmai am dat un Test IQ si mi-a iesit 115, eu avand 16 ani as vrea sa stiu daca as da acelasi test peste 5 ani de exemplu as avea acelasi rezultat sau chiar mai bun.

Pe scurt vreau sa stiu daca am ajuns la capacitate maxima din punct de vedere intelectual.

Fara mistouri va rog.

Răspuns Câştigător
| Andishor a răspuns:

Capacitatea intelectuala atinge apogeul la 39 de ani.

4 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Nu există o capacitate maximă, niciodată nu o să le știi pe toate. Și în niciun caz un test iq, mai ales dacă e făcut pe site-uri gen clopotel.ro, nu îți reflectă capacitatea de gândire, ci doar ți-o compară cu a altora prin niște întrebări, aceleași pentru fiecare. Asta nu înseamnă că ești mai prost decât unul cu iq-ul mai mare sau mai deștept decât unul cu iq-ul mai mic.

| Bezea a răspuns:

Sunt teste si teste depinde pe care le faci... La unele poti sa iei un punctaj extrem de mare iar la altele unul mai mediu.

| Maravilla explică:

Ms andishor ti-am dat funda, nu stiu cat de adevarat este raspunsul tau dar dintre toti care au raspuns tu esti singurul care a inteles intreabarea.

aaa si... sonya capacitate si/sau potential este acelasi lucru in acest context cel putin...

| sonya_5952 a răspuns:

Eu am 23 de ani si din cate stiu eu un IQ o parere mai mic decat al tau dar stiu cateva chestii pe care as vrea sa ti le impartasesc:
1) studiile de specialitate ale unor norvegieni daca nu ma inseala memoria au demonstrat ca omul nu isi foloseste creierul decat in proportie de 7% sau in cazuri exceptionale 9-10% deci la partea cu capacitatea maxima, regret sa te dezamagesc, dar mai ai delucrat
2)nu exista o varsta la care atingi aceasta mistica capacitate maxima ci doar o varsta la care potentialul este maxim.
3)as fi curioasa sa stiu unde ai dat testul. un cabinet specializat ceva oficial, sau un site gen abracadabra.ro...