Natura si iubire, despre asta se face mai mult poezii, care sa il atinga pe cititor la suflet, prin intermediul eului liric. Nu este obligatoriu sa aiba rima ca sa fie o poezie frumoasa :X
Pe mine una, ma atrag in special poeziile in care eul liric este raspandit prin metafore si cele mai frumoase procedee artistice ca de exemplu hiperbolele care atrag atentia publicului datorita majorarii puternice unui lucru.Cred ca tu ar trebui sa-ti alegi un stil propriu si sa compui mai multe poezii intr-o singura gama.Sunt sigura ca talentul tau te va ajuta foarte mult! Si daca te ajuta cu ceva, eu as incerca un stil clasic despre naura in care sa surprind cat mai multe pasaje! Bafta la scris poezii!
Primul poet pe care l-am citit a fost Cosbuc, din fericire pentru cultura mea. M-a impresionat si chiar am vrut sa descopar alti poeti. Ai mei mi l-au dat pe Eminescu, de la care ador doar Luceafarul. Restul ma lasa rece. Prefer poeziile simple cu rima, care descriu natura si putin dragostea, cele abstracte sau sumbre. multe genuri, mai putin Eminescu. Parca era un obsedat de dragoste. Il stimez si sunt mandra ca este poet roman, dar nu este genul meu ed poet. Momentan citesc Bacovia, fiind poetul meu favorit, de cativa ani.
Cu rimă CLASICĂ în primul rând, urăsc poeziile cu rimă albă. Apoi, cele despre natură şi poate şi iubire.
anonim_4396 întreabă: