| Alexandrinaa a întrebat:

Ma intreb daca mai exista cultura... Interesul tinerilor elevi pentru Eminescu, Blaga, Barbu este foarte scazuta, dar si din motiv ca profesorii nu mai gasesc metode eficiente si originale de a-i atrage. Credeti ca punerea pe muzica a acestor piese ar fi o varianta? Sincer, tatal meu are o opera numita: Eminescu, unde a compus muzica MODERNA pe versurile lui, dar nu doar atat, chiar si pe autori englezi (Shakespeare) sau de orice mari scriitori. Ma gandesc daca e cineva interesat, pot sa-i trimit muzica... eventual profesorii de rom/engl.

Răspuns Câştigător
| Simon a răspuns:

Invatamantul a devenit doar o afacere, un job ca oricare altul, in momentul de fata foarte putini profesori se mai implica. Punerea lor pe muzica....ar putea fi o solutie, dar numai daca ar avea un anume ritm, sa fie ceva ce se cere pe piata, altfel nu cred ca "prinde publicului". Oricum, cred ca si asa va deveni tot o alta melodie. enjoy_sim0n sa vedem daca imi va creste interesul tongue.

8 răspunsuri:
| alexzender a răspuns:

happy interesul... este foarte scazutlaughing exista cultura stai linistita ciudata intrebarestraight face sunt curios sa vad ce a compus tatal tau Ym:zender_alex92 poate imi trim niste piesehappy

cristian
| cristian a răspuns:

Se pare ca interesul s-a mutat spre castigul imediat, cluburi deocheate si discoteci.Pa cuvant.

| mariusres a răspuns:

Cultura nu inseamna vulgarizare si popularizare in masa. majoritatea oamenilor sunt slab si mediu educati(mai ales in romania, tara care sta cel mai prost la cultura si educatie din toata europa). nu toata lumea gusta cultura, iar a le baga pe gat asa ceva e ca si cum ai incerca sa-l inveti pe guta fizica cuantica.

mlm
| mlm a răspuns:

Dupa cit se vede nu toti tinerii din ziua de azi sint interesati de cultura, pentru ei conteaza discotecile, calculatorul, jocurile dar cultura pe ultimul loc.De profesori ce sa-ti zic nu mai stiu pur si simplu ce sa faca, cum sa se comporte daca le zice ceva ei raspund ca merg la protectia copilului sau la politie si zic ca profesorii ai agreseaza.Deci pur si simplu nu mai stiu cum sa se comporte, rar gasesti tineri educati cu o vointa dea cunoaste cit mai multe despre arta, poezie, literatura sau alte lucruri care te pot ajuta in viata. Pur si simplu am ajuns sa ne confruntam cu asa ceva, lipsa de interes a elevilor de a-si cunoaste propria limba sau de a cunoaste si imbogati cultura generala.

| bety a răspuns:

Da sunt interesata

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Da, evident k se mai citeste, uita-te in orice librarie, mereu sunt cumparatori! Apoi, fiecare isi dramuieste timpul si lecturile dupa cum ii convine mai bine! O sugestie: spune-i lui tat sa ia legatura cu Adrian Daminescu, sau - si cu Gheorghe Zamfir, ei se mai ocupa cu genul asta de creatii! Succes! Incearca sa te duci si la un ziar serios, si fa-i reclama!

| adr1an0 a răspuns:

Intodeanua mi-a placut literatura, dar nu cea predata la scoala, probabil din cauza metodelor de predare. Inainte de BAC in loc sa citesc literatura destinata examenului eu citeam "Marile sperante" de Dickens si "Exil Interior" de Miguel de Salbert. Am ramas "tablou" cand am vazut in cartea de romana de a 7-a poezia "Plumb" de Bacovia, ce pot sa inteleaga copii de a 7-a din acea poezie? E normal ca dupa aceea ei sa nu mai fie interesati. Nu m-as mira daca s-ar baga in manuale Harry Poter. E interesanta ideea cu muzica, m-ar interesa si pe mine id:adrian.bontiu

| claudiarebecca a răspuns:

Eu sunt amatoare big grin astept mesaj si felicitari pentru creativitate