Nu tipăriți ziarul, că este prea scump și nu se merită.
Îl lăsați în format electronic, pe dvd-uri, care se citesc cu Adobe Acrobat Reader dacă sunt salvate sub formă de Pdf-uri sau cu Libre Office sau cu Open Office, dacă sunt salvate altfel, de preferință în Office 2003, că nu toți au softul Office de la Microsoft care este scump, dar orișicine poate descărca de pe net softurile gratuite Libre Office sau Open Office.
Puteți pune orișice prostii vreți voi, că aveți loc imens pe un Dvd, de 4, 4 GB, că nici nu aveți cu ce să îl umpleți.
Puteți folosi drept suport și Cd-uri, că vă cam ajung 650 de MB, pentru materiale originale elaborate de voi.
Dacă nu folosești cd-uri ci Dvd-uri puteți pune și materiale ne originale, diverse cărți în format electronic, muzică, filmulețe șamd.
Un Cd-u sau un Dvd-u, + ce se uzează unitatea optică când scrii Dvd-ul vă costă cam 2, 5 -5, 5 lei.
O unitate optică este cam 90 de lei și dacă scrii multe Dvd-uri se strică.
Deci fiecare număr din ziar înseamnă cel puțin, stricarea unei unități optice, că trebuie să scrii multe Dvd-uri.
Puteți scrie și numai 150 de Dvd-uri / număr și 100 le păstrați pentru profesori și pentru a le da la alte licee și alte 50 le plimbați între voi.
În felul acesta un număr de ziar vă costă 1, 5 lei *150 + 90 +90 = 150+75+180= 405 lei, la profi nu poți să le ceri bani și nici ce dai cadou pe la alte licee.
Voi sunteți cam peste 200 de elevi, dar nu toți elevii sunt interesați de ziar și atunci fiecare elev interesat de conținutul ""ziarului"" îl costă plăcerea asta, cam 2-6 lei.
Pentru că este ceva intern și nu le vindeți să faceți bani din asta, puteți face și o mică piraterie, că puneți și cărți în format electronic, fără să plătiți drepturi de autor, și sunt cărți în format electronic.
Dacă scrieți pe DvD-uri, numai materiale originale, elaborate de voi, fără lucruri care nu vă aparțin, pe același DvD poți scrie și 2 numere, iar asta ar reduce prețul de cost.
De fapt, corect, Nu este să scrii masiv, fără să plătești drepturi de autor.
Dar puteți să puneți filmulețe cu voi în excursii, cu activități de cerc școlar, cor, grupă de elevi care cântă la instrumente, cu desene fotografiate făcute de elevii liceului, cu imagini de dans dacă aveți și asemenea activități, cu elevi care spun bancuri, cu elevi care gătesc diverse mâncăruri sau dulciuri, șamd deci cam orice care vă trece vouă prin minte, dar originale. ++ materiale originale elaborate și redactate de elevi și de cadrele didactice ale liceului.
Deci corect nu este să bagi în ziarul în format electronic, decât materiale originale, nu lucruri luate fără aprobare, făcute de alții.
Dar poți copia lucruri interesante, de pe diverse site-uri precizând ce ai copiat și de unde. Adică să nu declarați ca lucruri originale, ce ați
copiat de pe net, că nu este voie, să faci așa ceva.
Ca să tipăriți pe hârtie, vă va costa prea mult și veți renunța la ziarul liceului, înaite să discutați cu o tipografie.
Răspuns pentru @ boogie_6008 : Dacă nu te astâmperi că postări idioate, te spun celor care se ocupă de site, să îți anuleze contul că îți bați joc de oameni. Ai postat prostiuța asta, de prea multe ori.
Răspuns pentru @ boogie_6008 :
Dacă nu te astâmperi cu postări idioate, te spun celor care se ocupă de site, să îți anuleze contul, pentru că îți bați joc de oameni.
Ai postat prostiuța asta, de prea multe ori îți cam ajunge.
Și trebuia să ai minte și să te gândești, ( dacă ești capabil să gândești cu capul tău, și nu ești un nebun, care nu știe ce face,), că răspunsurile trebuie, să aibă legătură cu întrebările puse, și nu să te ții tu, de glume proaste.
Ce faci tu, este treabă de copil de 3-4 ani, că la o asemenea vârstă mai fac și de astea, dar tu ești mai mare și ar trebui să știi, că nu este bine, ce faci.
MihaiAndronic întreabă: