Eu nu am citit cele doua opere dar pot spune ca dupa 10 pagini de Ion ma dadeam cu capul de pereti de nervi!
cartea e la fel de interesanta, stilul difera. fata de lumea rusa sau franceza, IOn prezinta o lume traditionala dominata de patima pentru pamant ca urcare pe scara sociala.Personajul oscileaza intre dorinta de iubire si de a poseda pamant si va sfarsi rau, neputand sa aleaga pentru totdeauna.
M-am apucat eu sa citesc Ion. Dupa 120 de pagini citite in sila am renuntat.Mie nu imi place.Prefer sa vad filmul pe youtube.Incearca sa o citesti, poate tie iti place. Daca nu : filme, rezumate, caracterizari de personaje.
Pe mine nu m-a plictisit, dar m-a scarbit. Personajul principal este o bestie de om avida dupa inavutire.
Categoric nu. Daca ai avut rabdare sa citesti Ana Karenina, Ion o sa-ti placa sigur, e mult mai captivanta.
Cauta un rezumat sa vezi despre ce e vorba si apoi hotaraste-te deca vrei sa citesti.Romanul Ion este foarte frumos nu are cum sa te plictiseasca :)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_%28roman%29
A reusit sa impresioneze multi cititori.Nu o sa te plictisesti daca intrii in poveste, o sa iti placa, dar in acelasi timp o sa te intristeze Succes
Nu o sa te plictiseasca deloc.la inceput si mie mi s-a parut putin neinteresanta doarece inceputul contureaza viata oamenilor, locurile, peisajele deci descriere si informatii.pe parcurs se trece la actiune care este foarte dinamica iar pe mine chiar m-a captat tumultul protagonistilor.Plus ca este foarte important sa o citesti, iti va folosi pentru BAC. Dupa ce am citit cartea, mi-a placut asa de mult incat am recitit unele secvente si m-am uitat si la film.Merita,crede-ma! funda?
Imidaifunditsa întreabă: