| LuS[z] a întrebat:

Oamenii critică, nu corectează.
Ce părere aveţi despre această afirmaţie (sau concluzie)?

Răspuns Câştigător
| smoothjoe a răspuns:

Da ai dreptate, oamenii critica nu corecteaza, asta in prima masura (cand vezi ca s-a stricat, sa zicem calculatorul. ce faci prima data? bombanesti putin, probabil iti mai si bagi si-ti mai si scoti big grin)... adica critici situatia. apoi (daca te descurci) corectezi situatia dupa ce ai criticat. un alt exemplu care sa demonstreze ca uneori critica este corectare ar fi "critica corectiva" cand profa/sefu/mama/oricine te critica in primul rand ti se pune musca pe caciula, te superi, dar daca esti destept te folosesti de acea critica si iti indrepti actiunile viitoare sau daca se poate indrepti situatia curenta. Si astfel ti-am demonstrat urmatoarea afirmatie " oamenii cand critica corecteaza". DA bine inteles daca te referi la faptul ca nimeni nu face nimic si doar dau din gura aiurea in tramvai si doar se plang ai dreptate... da asta mi se pare o prostie, daca tot esti atat de destept incat sa iti permiti sa vii cu solutii, de ce nu te apuci sa rezolvi problemele la care vii cu solutii.

7 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Asa e. Multi au tendinta sa te atace. Dar nu iti spun cum ai putea rezolva. E foarte bine sa fii diplomat cand atragi atentia cuiva, sa ii arati ca ai vrea sa se schimbe si ca il poti ajuta. Eu nu cred sa fi facut vreodata altfel. Din pacate e nevoie si ca omul sa vrea sa invete. Sunt multi care odata ce sunt criticati inteleg ca esti dusmanul lor si te crezi cel mai intelept. Nu e asa. Nimeni nu le stie pe toate. Dar putem invata. Putem sa reparam greselile facute. Poate efectele nu se pot diminua dar ne putem schimba mentalitate pentru viitor. Si conteaza enorm. Eu spun ca pentru a schimba pe cineva in primul rand conteaza felul in care ii atragi atentia cand greseste. E un adevarat ritual. Inainte de a-i arata unde a gresit trebuie ii arati ca nu ii spui asta din rautate si ca vrei sa il ajuti. Daca atragi atentia asupra unui lucru si apoi pleci mai departe lasi in spate un om care nu stie ce sa faca. Un om care isi varsa frustrarea pe altii la un moment dat. Niciodata nu m-am suparat pe cineva care mi-a atras atentia ca am gresit. Dar asta daca a facut-o in mod civilizat, cu o fire calma si dornica sa ma invete cum sa procedez pe viitor.

| LuS[z] explică:

Mie big grin e pe persoana intelectuala big grin laughing
Oricum un lucru e cert... Putini oameni suporta sa li se spuna sau macar sa li se atraga atentia.
Rabdarea e cam...Virtute.

| RXN a răspuns:

E mai mult decat adevarata, intrucat e mai usor sa critici un om, sa-l injosesti si sa-i subliniezi defectul decat sa-l ajute sa si-l diminueze.Sa ajuti un om necesita mai mult efort, timp, daruire, iar multi oameni nu mai dispun de acestea.

| pengu a răspuns:

Pai, asa este; adica este mult mai usor sa critici si sa razi de o persoana care greseste decat sa o ajuti sa inteleaga unde greseste si sa ii explici cum ar trebui sa faca bine. pe de alta parte exista si situatia in care desi incerci sa corectezi pe cineva, acea persoana nu vrea sa fie ajutata (lucrul asta intamplandu-se de cele mai multe ori din cauza conflictelor de valori, aspiratii, credinte etc.).
Criticam pentru ca ne aflam intr-o societate (nu se intampla numai la noi) in care suntem invatati sa radem si sa criticam pe ceilalti. Este mult mai simplu asa. Este greu sa dai din timpul tau pentru a da ajutor altuia happy

| Narfundo a răspuns:

Prin critica incercam sa corectam si de cele mai multe ori ne iese.

| Tomy_3330 a răspuns:

Cand vine vorba de a critica pe cineva, oamenii incearca sa aiba aere de persoane superioare, dar de fapt sunt inferioare si nu corecteaza deoarecere nu sunt in stare, fiind niste oameni, sa zicem, inculti.
Parerea meawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cui apartine "afirmatia/concluzia"?

Întrebări similare