| 13 a întrebat:

Oare este posibil ca dupa ce ai fost dezamagit de persoanele care ar fi trebuit sa te sustina si ai ajuns la concluzia solemna ca fericirea nu a fost facuta pentru tine, sa cunosti o persoana care in cateva zile sa iti dovedeasca, contrariul? Si cum poate o singura persoana sa vindece rani sufletesti facute de alte o suta de persoane?

Răspuns Câştigător
| king4aday a răspuns:

De obicei nu ma simt dezamagit de persoanele care ma ranesc intentionat. De ce sa le dau satisfactia asta? Viata merge mai departe, orice s-ar intampla in jurul nostru. Nu m-am gandit si sper sa nici nu ma gandesc nici pe viitor la faptul ca, fericirea e facuta pentru mine. Trebuie sa ofer ceva vietii si eu in schimb. Sunt persoane care schimba o lume intreaga cu ideile lor. Da, cred ca exista persoane care pot sterge orice lacrima si sunt capabili sa readuca zambetul, cand e nevoie. Astia sunt adevaratii prieteni. Ei sigur nu o sa ma dezamageasca intentionat. Cu intelepciune si respect reciproc, nu in ultimul rand si incredere, poate sa-ti vindece ranile sufletesti. Depinde daca te lasi dus de val. Chair si tu ai dovedit asta, ca mai exista oameni corecti. Inca nu ai pus o intrebare tampita. Speranta moare ultima. Eu inca cred ca, in mizeria asta, mai sunt cateva obiecte care stralucesc cand e nevoie.

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Bogdanux a răspuns:

E posibil, dar sa nu crezi ca gata, fericirea va fi in aer. Timpul vindeca ranile sufletesti, fie alaturi de cineva, fie nu, fie de o alta persoana.

| king4aday a răspuns:

Faptul ca imi moare cel mai bun prieten, n-o sa ma impinga in prapastie. Cea mai draga persoana mie a fost bunica, din partea lui mama. Sunt convins ca toti cei dragi noua, care se duc, nu ar vrea sa ne lasam prada tristetii. Am amintiri foarte frumoase, si ma gandesc la lucrurile alea. Raul vine oricum, fara invitatie. Am luat si o sa iau chestia asta ca fiind ceva natural. Nu pot sa fac nimic impotriva. Imi pare rau, sincer, de cele intamplate cu tine. Insa, imi pare bine ca ai ramas om. Asta-i cel mai important. Bine ca ti-ai dat seama de anumite lucruri si nu te-ai lasat folosit. Stiu cum e, crede-ma. Un exemplu: Mi-au povestit ai mei ca, pe vremea lui Ceausescu, sora tatalui meu avea un job super. L-i se putrezeau bancnotele de 100 lei sub pat, la propriu. Tatal meu lucra ca maistru la nu stiu ce fabrica de constructii, dupa care a ajuns la CFR. Mama lucra tot intr-o fabrica locala, dar amandoi erau prosti pe vremea aia, pentru ca au fost corecti. Mai bine sufereau si faceau o saptamana intreaga mamaliga, dar nu au furat ever.Asta nu s-a schimbat nici azi, cu diferenta ca, nici n-ar avea nevoie. Sora tatalui meu, nu ne-a ajutat deloc. Lasa banii sa fie mancati de mucegai. Dupa revolutie, s-a intors roata. Ea cu sotul ei au ramas aproape fara nimic, iar tatal meu s-a descucat foarte bine. Are afacerile lui etc... nu intru in amanunte. Acuma toate rudele sunt pe capul nostru, ne invita in stanga - dreapta, si altele. Inainte sa avem bani, nici nu ne bagau in seama. N-am motive sa nu-i cred pe ai mei. Vad si eu pe fata rudelor, ca abia asteapta sa le intorci spatele sa bage cutitul in el. In sensul metaforic, bine-nteles. laughing Asta-i viata. Prieteni in care cred, am cativa si pe parcurs si-au dovedit prietenia. Acuma poate ca si tu ai banuieli exagerate uneori fata de oameni, ceea ce e de inteles, avand in vedere evenimentele prin care ai trecut, dar inca exista oameni. Din pacate e pe cale de disparitie specia. happy

| 13 explică:

King4aday- Nici eu nu ma las dezamagit asa.iti dau un scenariu:ti-a murit cel mai bun prieten si esti pe punctu de a te sinucide.Cauti un ultim motiv de a traii la cineva drag. Cand incepi sa vorbesti cu ea te intrerupe zicandu-ti ce pantaloni s-ia luat. E nasol sa te simti ca si un copac cand vorbesti despre motivul ruperii tale spirituale.Asta e doar un scenariu, ce am patit eu a fost mult mai rau.Am fost aruncat de la matusa la matusa ca un sac de guneoi pe care nimeni nu-l vroia, pana s-a descoperit ca am o anumita suma de bani care imi apartin drept mostenire, supa o tragedie destul de grava. atunci toata luma a inceput sa sune si sa ma intrebe de sanatate si daca nu vreau sa stau la ei. Asta m-a facut sa renunt la comceptu de prieteni respect si demnitate. SI acum cineva ma face sa ma simt mandru de faptul ca incerc cat de cat sa fiu respectuos si ca nu imi vand demnitatea...cam despre asta era intrebarea

| Ecou a răspuns:

Prin iubire

| Whiff a răspuns:

Da, e posibil. Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru nu cu prea mult timp in urma. Cum imi explic eu aceasta situatie? Pai, dupa parerea mea, nu e nevoie de prea multe persoane ca sa te simti pe deplin "fericit".E nevoie doar de una, si buna.care sa te asculte si sa te sustina cum ar fi trebuit sa o faca cealalta.Sa te iubeasca.

| natashacrown a răspuns:

Cred ac este posibil, orice este posibil fiecare om ar trebui sa isi gasesca o persoana care sa ii dovedeasca contrariul

| faranume_2206 a răspuns:

Eu cred ca da happy

| AnaMaria_6651 a răspuns:

Prin simplul sentiment numit iubire(in engleza Love)