Iti recomand cu placere volumele Ciresarii de Constantin Chirita, este vorba de aventurile unor adolescenti, sunt foarte frumoase volumele merita citite mai ales daca esti adolescent.Iti mai recomand romanele lui Jules Verne care sunt misterioase, captivante si interesante si aventuriere gen 20 000 de leghe sub mari, calatorie spre centrul pamantului, ocolul pamantului in 80 de zile, vulcanul de aur, 5 saptamani in balon.Iti mai recomand de asemenea Romanul adolescentului miop de Mircea Eliade si Mara de Ioan Slavici.Sa nu uitam nici de Cismigiu and comp in care se povesteste viata de liceu si de adolescent a autorului, este scrisa de Grigore Bajenaru si de asemenea de Elevul Dima dintr-a saptea, o cartea iarasi frumoasa. Sper ca te-am ajutat.Hristos a inviat si sarbatori fericite!
Nu vreau sa te jignesc dar, dupa formularea intrebarii, prima carte ar fi :"Gramatica Limbii Romane" pentru ca : 1. Corect:"Pe care mi le recomandati" nu"care mi le recomandati 2."Spuneti-mi si mie niste carti" sau " Recomandati-mi niste carti" nu ambele propozitii. 3 E posibil sa fi vrut sa te exprimi astfel:"Spuneti-mi si mie niste carti, care(din voi) mi le recomandati; dar formularea asta e improbabila, deci raman la recomandarea:"Gramatica limbii Romane".Repet, nu e ojignire.
Merita sa citesti "1984" - George Orwell sau "Minunata lume noua" (Brave New World) - Aldous Huxley", dar depinde cat de mult iti place romanul distopic. Iti mai recomand: "Despre dragoste şi alţi demoni" – Gabriel Garcia Marquez; "Veronika se hotărăşte să moară" - Paulo Coelho; "Al cincilea munte" - Paulo Coelho.
Lecturare placuta!
Matei, tu chiar ai nevoie sa citesti. Niste carti *pe* care as putea sa ti le recomand eu, sunt : Al doilea Graal -Boris von Smercek-, Mie nu mi-e frica -Niccolo Ammaniti-, Gentiane -Cella Serghi-, Viata in doi -Suzzane Dye-, Zodia indragostitilor -Giulia Carcasi-, N-o citi daca esti prost -Tibor Fischer-, Papillon -Henri Charriere-, si multe altele, citeste-le tu pe astea, si in curand iti vei schimba mentalitatea, si poate, felul de a te exprima.
Daca esti sensibil iti recomand Singur pe lume, Daca esti aventuros iti trebuie Aventurile lui Tom Sawer sau Aventurile lui Hucklebbery Finn...sau si mai bine Aventurile lui Robin Hood!
La câte cărţi ţi-au fost recomandate deja,. În fine. Mă bag şi eu cu câteva sugestii.
- Room 1408 de Stephen King. E horror. Are şi ecranizare, e genială.
- toate cărţile cu Căpitanul Apostolescu. Sunt scrise de Horia Tecuceanu. Sunt poliţiste.
- Zânele punkiste din New York de Martin Millar.
- Exuvii de Simona Popescu.
Buna!`Chiar daca ai dat fundita, eu tot pun aici cateva dintre cartile pe care le-am citit cu foarte mare drag:
1.Madonna cu haina de blana - Sabahattin Ali;
2.The last of the mohicans (Ultimul dintre mohicani) - James Fenimore Copper;
3.Invitatie la vals - Mihail Drumes;
4.Codul lui Da Vinci - Dan Brown;
5. Jurnalul unei fete greu de multumit - Jeni Acterian;
6. Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez;
7.Sageata timpului - Martin Amis;
8.Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa;
9. Mizerabilii - Victor Hugo;
10. Cel mai iubit dintre pamanteni - Marin Preda.
Hai ca daca iti place vreuna ai ce face!`
Duduc întreabă: