anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pe loc

Noaptea era caldă iar vara nu-ncepuse.
Noapte mi-ar fi fost
primul adăpost,
dar vara decăzuse.

"Hai să fugim!"
şi cuvintele încă îi ardeau pe buze.

Un cerc mecanic îşi încremenise roboţii,
si lumea într-o amorţeală
abstractă, abisală
...de câteva ore era tot miezul nopţii.

"Să fugim... unde?"
dar ce contează când liniile pământului sunt rotunde?

Şi-n mine triumfând durere slabă,
m-am îndepărtat...
zâmbetul? Forţat!
Şi iar am ales greşit când să fiu dreaptă!

Infernală agitaţia în care am apărut.
Mă uit la ceas: e 12 şi un minut...

4 răspunsuri:
| pcris a răspuns:

Interesant. happy

April
| April a răspuns:

E ceva special in poezia ta, ceva ce nu lasa pe un cititor atent sa treaca mai departe, ceva ce te indeamna sa te opresti si sa reflectezi.Si acel ceva imi pare a fi o anume stare, o anume insiruire de idei care fac poezia sa aiba personalitate.Despre ce este vorba,insa? In primul rand,fara indoiala ca transmite o stare lirica, chiar daca versurile sunt intrerupte simetric de interogatii retorice care nu respecta ideea de ritm dar ignora si orice rima.E o metoda interesanta fiindca, totusi,"proza"continua ideea lirica si o completeaza.Cititorului i se transmite o senzatie stranie de indemn la miscare intr-o noapte calda in care timpul insusi sta pe loc, incremenit la ora 12.In ciuda stangaciei evidente,poezia are cateva imagini inedite; cand suna inrebarea "Sa fugim unde?" si se adauga "cand liniile pamantului sunt rotunde"exprimarea e originala si sugereaza eterna revenire pe aceeasi inevitabila cale a rotirii in cerc,pe urma propriilor pasi.Fara indoiala ca anonimul autor are capacitatea de a exprima o stare traita,cred ca poate scrie poezii bune.Dar este nevoie de foarte multa munca de cizelare,de cautare a celor mai potrivite cuvinte,de a -si perfectiona stilul.Daca ai mai scris si alte poezii,posteaza-le,daca ai timp,pe site si ne vom da seama daca ceea ce transmite aceasta poezie e o certitudine sau o intamplare.Miezul exista; adica ideea,starea sufleteasca; ramane sa lucrezi mai mult pe forma. Daca vei mai posta ceva,si daca ai incredere,promit sa citesc si sa fiu mai precisa,Deocamdata nu putem vorbi despre o creatie adevarata, dar despre una posibila, poate. Numai bine.