Rar persoane deschise la minte asa ca mai bine ignor, intr o tara civilizata o discutie e un drept aici a discuta cu x a te contrazice cu x se ajunge la crima, jigniri, asa ca nu ai de ales
Posibilele efecte nedorite ale conflictelor necesita interventia rapida pentru prevenirea, evitarea si stoparea violentelor. Aici este foarte importanta recunoasterea germenilor unui conflict si, in acelasi timp, adoptarea masurilor si alocarea resurselor necesare stoparii acestuia.
Prevenirea conflictului se refera la actiunile care au loc inainte ca disputele politice dintre parti sa intre in criza sau ca violentele sa le ia locul. Prevenirea conflictului presupune, eforturi sustinute pentru determinarea partilor sa nu recurga la amenintarea cu folosirea fortei sau la folosirea efectiva a acesteia. Aceasta inseamna ca prevenirea conflictului poate fi facuta in doua etape din ciclul normal al unui conflict: inainte ca acesta sa atinga cote violente sau dupa incetarea violentelor, pentru a exclude reizbucnirea lor. Exista metode specifice de interventie pentru prevenirea conflictului si construirea pacii in fiecare din aceste etape. Acestea constau in politici, programe, proiecte, proceduri sau mecanisme care au rolul sa influenteze evolutia conflictului in sens pozitiv si, de regula, sunt sprijinite de actori din afara zonei de conflict: persoane, grupuri sociale, guverne nationale, organizatii guvernamentale, nonguvernamentale sau de securitate etc.
Un conflict poate fi remediat vorbind cu calm si cu multa rabdare incat sa le faci pe acele persoane sa inteleaga ca nu este bine sa te certi. Conflictele se pot forma din cauza cuiva care a facut ceva care celuilat nu i-a placut. Cu mai multa vorba si mai putina cearta am fi niste oameni perfecti.
Remedierea unui conflict poate fi facut pe loc sau in timp. Sa luam un exemplu, te certi cu iubita ca nu i ai luat flori de 8 martie, dupa ce ea sare cu scandalul, e bine sa astepti cateva secunde sa ii raspunzi la fiecare replica, cel mai important e sa nu te enervezi si tu, sau sa te superi pentru reprosurile aduse. Ii raspunzi cu calm si complex, raspunsurile simple enerveaza si mai tare partea afectata, plus ca astfel castigi timp si ii distragi atentia de la subiect. Sa nu minti in special, o persoana nervoasa simte mult mai usor minciuna si nu oferi scuze mai mult de o singura data, intr-un scandal ivit din cauza ta. Asta ar fi cel mai important. Cat despre prevenire, si din cuvant reiese ca ar trebui sa stii dinainte ce se va intampla, dar cum nnu suntem prooroci, cel mai bine e sa nu faci lucruri care pot afecta emotional si nu numai o alta persoana. Cam atat.
ZloteaIulian întreabă:
MihaiAndronic întreabă: