| Julian1D a întrebat:

Poate sa imi spuna si mie legenda Taj Mahalului sa dati-mi un link
funda

Răspuns Câştigător
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu toti am auzit de faimosul Taj Mahal, dar putini cunoastem povestea lui. Pana aseara stiam doar ca e un mormat al unei sotii de imparat indian. Nimic mai mult. Din intamplare butonant tv-ul am dat peste un documentar pe National Geografic. Si am stat o ora jumate himnotizata de poveste. Sooo am zis sa o impartasesc cu voi.

Povestea ce sta in spatele acestui monument e absolut fascinanta si da multe de gandit. Mai ales azi cand totul in jur este superficial si artificial. Taj Mahalul a fost construit de imparatul mogul Shah Jahan in memoria prea iubitei sale sotii Mumtaz Mahal ( Aleasa Palatului). Moartea sa l-a afectat intr-atat de tare pe imparat incat parul i-a albit la numai cateva luni dupa. A tinut un doliu foarte sever. Post negru, zile, chiar saptamani de izolare completa. Timp de 2 ani nu a ascultat muzica si nici nu a purtat imbracaminte colorata si bijuterii. Legenda spune ca pe patul de moarte imparateasa i-a cerut sotului ei partu lucrui : sa ii construiasca un mormant, sa ii viziteze mormantul la aniversare, sa se recasatoareasca si sa isi iubeasca fii.

| valentingb a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai retinut toate astea dintr-un documentar? Funda! Dar nu pot decat sa iti dau un vot. Eu stiam doar ca este un monument ridicat in memoria sotiei sale.

| cosminaelena99 a răspuns (pentru anonim_4396):

Spune si sursa straight face

| anonim_4396 a răspuns (pentru valentingb):

Cum vrei tu frate! nicio problema.Pace

| anonim_4396 a răspuns (pentru cosminaelena99):

Am vrut sa ajut ...doar atat