In general, istoria tarii noastre a cam imitat-o pe cea a Frantei iar acolo de multa vreme s-a abolit monarhia si este o certitudine ca niciodata francezii n-ar renunta la republica.In ultima vreme, insa, modelul monarhiei britanice a inceput sa se impuna subtil si pentru mine a fost o mare surpriza sa vad restaurata monarhia in Spania.Asa incat, n-as formula o certitudine fiindca de multe ori istoria ne-a rezervat surprize. Ceea ce m-a uimit in toata intamplarea amintita de tine a fost implicarea lui Basescu care poate indica o preferinta.Fiindca se stie ca Printul Paul, al carui tata, Mircea, a fost frate vitreg si rival al Regelui Mihai, si-a capatat destul de tarziu recunoasterea ca descendent al lui Carol al doilea, printr-un proces desfasurat in Portugalia, daca-mi amintesc bine.Este probabil ca implicarea presedintelui sa fi fost ca o manifestare a antipatiei fata de pretentiile de "print"'ale arivistului Radu Duda, candidat, la un moment dat, la presedintie. Oricum, toata intamplarea atat de mediatizata a readus in discutie europeana Romania si din alt punct de vedere. E tara si cu printi, nu numai cu borfasi!
Nimeni nu poate detine Romania si nici Romania nu mai poate deveni monarhie.
Afirm asta deoarece pentru schimbarea formei de stat ar trebui schimbata Constitutia, ori pentru aceasta ar trebui un partid regalist foarte puternic, ceea ce eu nu mai vad posibil.
De altfel nici tendintele pe plan nu sunt in favoarea monarhiei.
O zi buna!
Istoria este imprevizibila.Astazi cu constitutia pe care o avem putem spune ca nu.Viitorul insa nu se stie.Istoria nu se dezvolta in linie dreapta, ci in zig-zag, cunoscand uneori si intoarceri, si rasuciri.
Nu cred ca ar exista asa mari sanse. Romania a renuntat la monarhie si sansele de a exista sunt de 2%.
Sincer, nu cred ca Romania va mai putea deveni monarhie, dar daca ar deveni monarhie, ar fi condusa pe Principesa Margareta. se respecta Legea Salica si, cum Printul Paul nu a fost recunoscut ca descendent al Familiei Regale, nu cred ca acest lucru se va intampla
Nu cred ca mai exista sanse de asa ceva.Pe de alta parte poate va fi bine.pentru oameni, ca daca stam asa si ne gandim pe vremea lui ceasca era bine pentru tinerii care aveau familie li se oferea casa, loc de munca, chiar daca era constitutie. Poate ar fi un lucru bun:X
Romina a renuntat de mult la monarhie. acum sintem condusi de presedinte nu de printii. sa ne fereasca dumnezeu de radu duda ca este increzut vrea ca toti prietenii sa ii zica alteta si printe radu duda, nu pe nume. si anglia este condusa de regina si sint corupti. regina lor a omorit-o pe printesa diana care avea copil cu un arab si regina nu a suportat. este bine ca au facut un copil la 57 de ani banii au unde sa stea au asa ca sa fie sanatosi.trebuiau sa ii faca mai repede
E o porcarie toti printii astia. Cine i-a facut pe ei printi ca SA PRETINDA o intoarcere la sclavie ca in fond asta era (boierii si sclavii de pe pamanturi) Eu unu i-as impusca pe toti