Foarte buna intrebarea, pentru ca nu m-am gandit eu prima la ea si nici nu stiu sa raspund, am cotat intrebarea nota 10, o meriti...
Si eu mi-am pus de multe ori aceasta intrebare...ma depaseste, nu stiu cine ar putea sa-ti raspunda cu exactitate cine au fost acei oameni.
Poate s-a nascut un copil care a fost educat de cineva din ambele popoare. astfel, cand a crescut, stia ambele limbi si a scris un dictionar
Buna, eu cred ca prin semne si-au dast seama si au inceput sa traduca, ca altcumva nu vad modul de a traduce, desigur ca aratau de ex un obiect, si spuneau fiecare pe limba lui, astfel tot mai multe cuvinte au fost descifrate, asadar, s-a ajuns sa se traduca toate cuvintele...
Mitul Turnului Babel - initial toata omenirea locuia intr-un mare oras si vorbeau aceeasi limba, dar pentru ca au inceput sa construiasca acest turn care simboliza o religie falsa, Dumnezeu i-a pedepsit, le-a incurcat limbile si i-a imprastiat pe tot pamantul!
eu cred ca toate au plecat de la o sursa comuna si s-au dezvoltat pe parcurs, asa ca, inca de la inceput au existat cuvinte, sensuri comune si oamenii tousi aveau niste repere sa se inteleaga unii pe altii.
Care a fost primul om? Normal ca le-au invatat mai intai. Exemplu: portughezii, spaniolii englezii care au ajuns in japonia pentru comert si convertire la crestinism. Inveti orice limba in timp.