Frigiderul
Ce ne-am face cu totii fara el? Fara frigider mancarea s-ar strica, unele s-ar topii...etc.
Chiar mare sau mic de-ar fi tot ne ajuta ca acel proverb,, prietenul la nevoie se conoaste'"! Poate fi considerat ca si cufarul cu mancare! Cand ne e foame il deschidem si ne bucuram de ce e in el!
El poate fi colorat sau simplu.Il putem decora cu diferti macneti sau abtipilduri! Cand zici bucatarie la ce te gandesti? La frigider normal!
Atat
Daca vrei mai mult da-mi un mesaj pe privat!
Sanatate, succes si pupici
Ce-ar fi sa transformi intreaga compunere intr-o vasta metafora si sa scrii despre "frigiderul Pamantului"care este Antarctica? Ar avea foarte multe de spus si ti-ar iesio compunere grozava; si, dac-as fi profesoara ta de romana as fi incantata de originalitatea ideii.Succes!
Doamne! E doar un frigider, ce naiba e asa de greu sa faci o compunere despre un frigider? Parca ti-ar fi dat sa povestesti in detaliu ultima ta calatorie pe a 15-a stea pe dreapta.
Scrii despre cutia alba din casa care te hraneste cand o deschizi daca o umpli.
Totusi. nu stiu ce profesor a putut cere figuri de stil pentru descrierea unui frigider. mie mi se pare super absurd.
Foloseste personificari si spune ca ai visat intr-o noapte ca atunci cand te-ai dus sa deschizi frigiderul el a inceput sa vorbeasca cu tine, sa iti spuna ca il gadila atunci cand umbli in el si apoi el ti-a povestit ceva despre cum mama/tatal lui l-au invatat sa vorbeasca numai cu oamenii care stiu sa'i aprecieze valoare si munca pe care o face pentru ei... e o idee.
Epitet cromatic:frigider alb
metafora:Esti rece ca un frigider al inimii.
comparatie:frigiderul-inima ta rece.
epitet simplu: frigiderul mare
hiperbola: frigiderul gigantic
inversiune: albul frigider
ti-as mai spune dar trebuie sa-mi fac tema la mate. :-s
sorry.
1.descrii frigiderul cat mai frumos. 2. spui ce depozitezi in el
Buna sunt o salata) sunt verde si am crestut intr-o gradina alaturi de dragii mei prieteni cartofii si morcovel:X:Xcand viata imi era mai draga s-a intamplat:O:O:Oam fost culeasa si ca sa vezi si sa nu crezi am ajuns intr-o piata mare la oras, iar apoi can d nu credeam ca poate fi mai rau am ajuns la cineva acasa. persoana aceia malefica a vrut sa ma distuca.:O m-a bagat intr-o cutie sau dupal nu stiu ce era, dar ce`i sigur e ca acolo erau cel putin - 1000 de grade (am crezut ca ma voi ofili:O acolo mirosrea urat )si mai erau cateve chesii pe acolo`.: un iaurt de capsuni, o oala cu capac, doua flacoane... dar totusi unde ma aflu(am stat o acolo 2 zile si 2 nopti a fost cea mai urata perioada din viata mea, iar la un moment datcnv cu suflet bun m-a scos afara...:*
-nuuuuu ma taie ma taie aaaaaa! 1
cand eram taota plina de taieturi m-a pus inapoi in dupalul in care era ft frig si am vz cel mai groaznic lucru :O frunzele mele, frunzele mele cele frumoare erau impreuna cu ceapa.pFUu... ulei si ale chestii (era o salata asortata:O ((
Emamuresan întreabă: