Tort cu budinca de caramel
Ingrediente
Blat:
5 oua,
200 g zahar pudra,
4 linguri apa rece,
100 g faina,
2 plicuri praf de budinca de caramel,
1 praf de copt.
Crema:
10 linguri zahar,
200 ml lapte,
250 ml frisca,
3 oua,
1 lingura amidon,
10 g gelatina.
Glazura:
6 linguri zahar,
6 linguri frisca lichida,
100 g unt.
Sirop:
100 ml apa,
2 linguri zahar,
esenta de menta.
Mod de preparare
Tort cu budinca de caramel este un delicios tort pe care il puteti pregati in circa o ora. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie praf de budinca de caramel.
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei pe orizontala.
Pentru crema se topeste zaharul, pana devine lichid si capata culoare aurie. Se adauga laptele fierbinte si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Se freaca galbenusurile si amidonul si se toarna peste ele siropul fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Se transfera compozitia din nou in vas si se pune pe foc, pana se ingroasa ca o smantana. Se adauga gelatina inmuiata in apa si topita la baie de aburi, apoi se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza treptat, frisca si albusurile batute spuma. Crema se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. La final se adauga esenta de menta.
Se insiropeaza foile, se umplu cu crema caramel si se toarna deasupra glazura calduta. Pe margini se decoreaza cu crema caramel si fulgi de migdale.
Mod de servire
Tort cu budinca de caramel se lasa la rece pana se intareste glazura, apoi se decoreaza cu frisca.
Gasesti mai multe aici: http://gastronomie.ele.ro/Torturi_--rc173.html sunt foarte gustoase daca respecti reteta
Am o reteta de tort american, sper sa-ti placa si tie : Ingrediente(6 oua 150 g zahar 100 g faina vanilie unt pentru uns forma 250 crema de migdale, 2 linguri colorant alimentar rosu, fulgi de migdale). Preparare: Se pun intr-un vas adanc ouale intregi cu zahar si cu vanilie. Se bat bine cu telul pana ce cantitatea creste si nu curge din vas.Se adauga faina, iar apoi compozitia se coace intr-o forma bine unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie cu un cutit ascutit tortul in doua straturi.Pentru glazura se amesteca bine crema de migdale cu cele 2 linguri de colorant alimentar rosu si se aseaza crema in straturi, intre foile de blat.Se imbraca torul in crema si se orneaza lateralele cu fulgi de migdale. Cam atat Succes!
O varianta foarte buna a tortului de ciocolata(este un tort frantuzesc)am facut si eu si e foarte bun:
http://www.gds.ro/Casa%20si%20gradina/2009-12-09/Tort+de+ciocolata
Http://gastronomie.ele.ro/Torturi_--rc173.html ai vreo 50 de retete de torturi acolo
ciupitzzel întreabă:
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: