| Dragan_Beny_2001 a întrebat:

Salut am 16 ani si fac sport de performanta, m-am interesat si am aflat ca pot primi niste bani, antrnoul meu a spus ca o sa fiu platit daca gasesc articole de lege care permit plata minorilor! Va rog ajutati-ma!

Răspuns Apreciat de Editori
| alessia5158 a răspuns:

1.Minorii care au implinit 16 ani pot presta o munca si pot incheia un contract de munca in calitate de salariat asa cum prevede art 13 din Codul muncii :
"Art. 13
(1) Persoana fizică dobândeşte capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani.
(2) Persoana fizică poate încheia un contract de muncă în calitate de salariat şi la împlinirea vârstei de 15 ani, cu acordul părinţilor sau al reprezentanţilor legali, pentru activităţi potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile şi cunoştinţele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea şi pregătirea profesională.
(3) Încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisă."

2.In cazul sportivilor se aplica prevederile art.14 din Legea nr.69/2000 care imparte sportivii de performanta in 2 categorii :una de amatori si alta de profesionisti. Conform acestui articol doar sportivul profesionist care detine o licenta de sportiv profesionist poate incheia cu o structura sportiva, in forma scrisa, un contract individual de munca(exclus in cazul cluburilor institutii publice!) sau o conventie civila in conditiile legii. Citeste tot continutul Legii 69/2000 in forma actualizata caci poti gasi multe informatii care te pot interesa in calitate de sportiv :
http://www.fssu.ro/wp-content/uploads/2016/03/LEGEA-69-2000-ACTUALIZATA.pdf