| -=AleCS=- a întrebat:

Salut, am o intrebare legata de fotografie.
Nu am nici un fel de experienta in domeniu, dar incepe sa imi placa din ce in ce mai mult, si as vrea sa incerc, sa vad, poate imi place. Daca m-as hotara sa imi cumpar o camera foto bunicica, pentru incepatori, ce mi-ati recomanda? Sa nu fie nici pretul exagerat. Ma gandesc ca se poate sa imi imi placa si nu vreau sa ma bag prea tare. Multumesc, bye.

6 răspunsuri:
| Patrick0Star a răspuns:

Teoretic... daca vrei sa fi fotograf trebuie' sa fai scoala, daca vrei sa fi doar pentru tine, iti poti lua un aparat care sa te multumesaca big grin

| ITHelper a răspuns:

Am eu o camera Olympus, cu 16 mp, si pot sa zic ca poti face FOARTE usor poze "profesioniste" cu ea. Are multe functii.
Si un mic sfattongue..in caz ca nu stiai pana acum..ca sa faci pozele mai clare, trebuie sa focalizezi, si dupa aia sa faci poza.
Focalizezi=tii apasat butonul pe jumatate (in caz ca nu stiai).
Si iti zic sa faci oracolul TPU, ca poate cine stielaughing castigi aparatul ala bunicel laughing, si mai apoi(daca nu castigi), sa iti cumperi. Poti sa imi zici tu o camera foto si eu iti zic despre ea daca vrei.
Sper ca te-am ajutat! Funda?

| trolololo a răspuns:

Cumpără o camera foto ieftina, ceva la 300-400 lei e suficient.

Asa ceva de exemplu:
http://www.pcgarage.ro/......umulatori/

| renek96 a răspuns:

Http://www.emag.ro/......o-compacte vezi daca iti place bafta...

| foxsilver a răspuns:

In conditiile in care la ora actuala fotografiile sunt prelucrate in programe de grafica, alegerea unui aparat foto nu cred ca ar fi o problema. Vorba aceea, photoshopu-ul e mama si tatal fotografiilor, toate editurile de carti si reviste il folosesc.
Eu mi-am cumparat acum 5 ani un HP care are doar 4 megapixeli, dar face niste fotografii foarte frumoase, iar daca vreau, le prelucrez in Corel.
Asa ca iti poti cumpara un aparat, in functie de buget.

| LolitaLo a răspuns:

Pai si mie imi place fotografia. Si m-am interesat si eu una mi-as dori sa imi iau un Nikon D3100, dar costa 20 de mil, dar are 14 mg si are ''comanda'' ghid si te ajuta sa faci fotografii. Dar daca nu vrei sa investesi prea mult poti sa iti iei ceva gen Coolpix. :3