Salut. In primul rand trebuie sa intelegi ca tirajul unui volum difera si tine cont de aspecte diverse: demografie, putere de cumparare etc. Normal ca nu poti concura cu SUA de exemplu (cu toate ca un autor roman publicat in Romania poate da lovitura chiar de aici daca volumul e preluat de o editura straina si tradus). Cu toate acestea, exista tiraje decente si la noi atata vreme cat semnezi cu o editura cel putin decenta. Poezia si literatura pentru copiii fac parte parte dintr-o nisa mai...restransa din punctul de vedere al cititorilor si implicit a editurilor. Exista insa edituri care publica strict pe aceste segmente si care o fac cu destul succes. Cand vorbim de poezie vorbim in primul rand de editura Brumar din Timisoara dar nu numai. Edituri pentru copiii consacrate in Romania ar fi Egmont, Corint sau chiar All. Exista destui cititori inca interesati precum si edituri gata sa publice tinere talente (editorii romani se dau in vant dupa sansa de a se putea bate cu pumnul in piept ca au ''descoperit'' reale talente tinere, crede-ma). Poezia post-moderna e evident cea care genereaza cel mai mare interes acum, ca sa-ti raspund la intrebare. Ca sa ajungi bun trebuie sa exersezi mult, sa iti gasesti stilul, sa fi original si sa ''scoti'' un produs finit de calitate, intrigant desigur. Presupun ca vrei sa scrii. Intrebarea mea e ce scrii si mai ales ce iti doresti sa publici si in ce conditii?
Bună,
Nu sunt doar poeziile, câte romane cu adevărat bune mai vezi azi pe piaţă?
Acum se promovează cărţile comerciale, la fel şi cu poeziile.
Şi în plus, cine să le citească, majoritatea stau toată ziua pe net şi nu ar înţelege nimic dintr-o aşa poezie, de aia se merge pe o versiune cât mai simplă şi mai atrăgătare.
Numai bine!
De fapt, eu cred că acum, în perioada asta, poezia prinde cel mai bine la public. Nu mă refer la puștii de până în 14 ani. Ăia s-au născut oricum cu calculatorul în brațe și-s un caz pierdut.
Zic de ăștia, sau mai bine spus, ăstea mai mari, care-și satisfac nevoia de a se simți speciale cu poezii proaste postmoderniste, incapabile fiind de a înțelege o poezie bună.
Și se scriu tot mai multe mizerii pentru care noțiunea de prozodie este ceva necunoscut.
Deci nu lipsa poeziei este o problemă, Ci calitatea acesteia.
În ziua de azi copiii nu mai au nevoie de cărți ca să-și omoare timpul, au tot ce le trebuie pe internet.Și-n plus, românul e foarte interesat de tehnologie, fie el cât de mic.Mai noi, copiii stau pe facebook și așteaptă like-uri la poze.Să nu generalizăm, există și aici, în România, copii care încă iubesc literetura.Eu zic că acel scriitor poate scrie cartea numai pentru acei copii. Într-adevăr, în altă țară conceptul e diferit, dar să nu uităm că fiecare pădure are uscăciunile ei.
1.pentru ca, acum copii nu mai preferea poezii din alea.
2.Trebuie sa ne gandim la o poezie cu ce le place lor.
3. Pai lor le place muzica rap.
4. Ar trebui sa se scrie poezii cu versuri rap.
5. Gen poezii cu versuri ca ale lui puya, cabron, etc.
6. Ce am scris daca s-ar face sunt sigur ca poeziile ar fi populare.
Sper ca te-am ajutat
Eu sunt eleva la sectia teatru si facem si poezii de tot genul (dragoste,filozofica, fabula, etc) si la biblioteca se gasesc sute de carti despre multi autori romani, celebri, etc.Din cate am vazut majoritatea eleviillor le plac poeziile fara rima(poeziile moderne)...
anonim_4396 întreabă:
Kornelia33 întreabă: