| GLuci a întrebat:

Am si eu nevoie de putin ajutor. Recent, am ramas fara alb-tempera. Cum mi-as putea procura, ce materiale sunt necesare?

Răspuns Câştigător
| diasasak a răspuns:

Poti sa iei oxid de zinc sau de titan de la un magazin cu materiale de contructie si sa-ti fabrici albul cu apa, putina emulsie de ou si acest oxid in proportia pe care o doresti, sa-ti iasa mai moale sau mai tare, pui respectiv mai putin sau mai mult oxid. emulsia se prepara cu un galbenus de ou, apa si putin otet, nu prea multa apa, 3 gaoace de ou, iar otetul se dilueaza si el separat intr-o gaoace de apa si se adauga in apa cu galbenus. nu torni toata emulsia in pigmentul cu apa, ci atat cat trebuie sa fie omogen amestecul. succes!

2 răspunsuri:
| Ritsuko a răspuns:

Iti poti cumpara de la o librarie niste tuburi mai mari de exemplu de la Jovi sunt ca sticla de o jumatate de litru si sunt aproape peste tot 20 de lei sau de la Milan. Bafta la cautat!

| Lucian_Magnus_1980 a răspuns:

Uite aici un link unde iti arata cum se prepara tempera natural.
http://www.lucas-impex.ro/article--Tehnica-picturii-in-tempera--354.html
In loc de pigmentii la acre se face referire, mergi la un magazin cu produse de zugravit, si-ti iei pigmenti de diferite culori si incepi sa experimentezi.
galbenus de ou, putin Alcool, apa distilata, pigment = tempera.

Daca te grabesti, poti incerca sa evzi ce iese cu pasta de dinti alba putin diluata.