| Pana_Nicu_Alexandru_1989 a întrebat:

Cum se creeaza o limba noua de vorbit?

6 răspunsuri:
| Mih78585667 a răspuns:

Umrie zulu?

| Lucian2473 a răspuns:

Nu se poate crea cu pixul si hartia. Ci mai degraba se lasa doi sau mai multi nou-nascuti sa se inteleaga singuri fara alt ajutor. Ei isi vor crea singuri o limba.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

De la sine se creează când 2 copii mici pe la 5 ani, de limbi diferite se întâlnesc prin curte.
Prin insulele din Pacific, băștinașii au creat o limbă nouă, pidgin un fel de engleză stâlcită.
Olandezi emigrați în actuala Africa de Sud au creat un dialect al limbii olandeze, africaans.
Se creează în mod natural, vorbind. În ideea unei comunicări mai ușoare între oamenii de diverse națiuni, L. L. Zamenhof a creat el singur o limbă foarte ușor de învățat. A creat el toate cuvintele!
Așa că. la fel ca el, poți și dta inventa una.

| ASDW4LIFE a răspuns:

Se poate crea cu pixul si hartia. Dar putin probabil sa fie adoptata deoarece ca sa fie mostenita trebuie sa fie vorbita in mod natal. Adica sa nu prea mai vorbesti alta limba, nici in gand si daca un barbat si o femeie car au respectat ce am scris mai sus, o sa aiba un copil, va vorbi limba creata de la primele cuvinte ale copilului.

| anonymus4106 a răspuns:

Te referi la cele ficționale, gen Hobbit, Avatar? Știu că sunt oameni specializați in a crea astfel de limbi personalizate.

| ziftode a răspuns:

In general se creeaza de catre lingvisti obsedati de lingvistica
chiar la un moment dat am cautat cum suna latina vorbita, nativ, si am dat peste unu' care explica fiecare 2-3 litere din vreo 50 de limbi moarte si vorbite.

iar la un moment dat un grup de obsedati dinastia au creeat o limba "asa cum trebuie", adica foarte usor de invatat, pur fonetica (ce scrii e ce pronunti), fara tampenii de gen acelasi cuvant/expresie au mai multe intelesuri, acelasi concept poate fi exprimat in mai multe feluri, asa cum fiecare limba a prins pe parcurs din cauza ca a evoluat din alte limbi, nu pot sa uit, documentar despre limba engleza si, daca e in noroi, grohaie si e imputit atunci se numeste "pig", daca e pe masa prajit exact cum trebuie si cu un pahar de vin se numeste "pork" (de la francezii care au invadat Anglia dupa ce au plecat romanii)
insa nimeni nu a invatat-o

Întrebări similare