Mai, si eu am unul. Insa multe timbre sunt deja uzate. Tot ce stiu este ca cele de dupa 1920 nu valoreaza mai nimic, decat exceptii in cazul colectiilor din tari exotice, inainte de 1960. Restul, sunt importante, mai ales daca se pastreaza o colectie intreaga si sunt in buna stare.
Cele romanesti, au voloarea aproximativa de:
-stampilat, 1920-1960 = 20 bani/timbru
-nestampilat: 2 lei/timbru
Acestea sunt bune de pus la pastrare.
Cele sub 1920 ar merita o evaluare. Gasesti destui pasionati care se ocupa cu evaluarile clasoarelor, filatelisti si cativa pensionari pasionati. Nici nu e prea scumpa o evaluare. Dar numai in cazul in care ai destule. Daca nu ai multe vechi, fa-ti singur o autoevaluare si da-ti 5 lei pe timbru.
Merita evaluat daca intreaga colectie are un pret estimativ de cateva sute de lei, altfel, pastreaza-l, zic eu.
Faza e ca nu-s doar din Romania.La o noua rasfoire am dat peste o serie din Germania.Am cateva si din Ungaria, Rusia si Grecia.
Cred ca 40%sunt din strainatate.
Nu am apucat sa il iau pagina cu pagina.E foarte gros.
M-au impresionat editiile limitate din razboaie si cele de propaganda politica(de pe vremea comunismului).
Am dat de ceva extrem de interesant, un cap de serie cu figura lui Hitler si simbolul nazist pe colt.Pe margine scrie "Deutschland-1942"
Seria e continuata de 10 timbre-toate nemtesti.
Cred ca valoreaza cam mult.
anonim_4396 întreabă: