| sopranaCadaverica a întrebat:

Am un foarte bun amic, are 21 de ani, doreste sa invete sa cante la vioara si aspira la lucruri destul de marete, zic eu, pentru un incepator. De exemplu, mi-a spus zilele trecute ca si-ar dori sa cante intr-o orchestra sau trupa, sa fie cunoscut datorita talentului, dar nu ar planui sa studieze Conservatorul pentru ca deja studiaza Sociologia.
Credeti ca ar avea vreo sansa, prin multa munca si dedicare, sa ajunga cunoscut de oameni, cu o cariera in muzica, fara studii de specialitate?

3 răspunsuri:
PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Cu putin geniu, studiu si foarte multa munca, da, are ceva sanse.

| Donsavas a răspuns:

Da,daca invata teoria si ia lectii de pe net sau se inscrie la un club de muzica, ar putea sa cante, cel putin din pasiune happy
Cat despre facultate, ar putea sa se transfere si sa dea niste diferente. Parerea mea e ca facultatea de actorie este mult mai interesanta si se completeaza frumos cu muzica! Sanatate!

| Cazacu_Sorina_1971 a răspuns:

Fara studii de specialitate... Hm.
Nu sunt nici eu adepta scolilor de muzica, am senzatia ca modul in care se preda muzica in institutiile oficiale te invata mai degraba cum sa devii un robotel decat sa iti exprimi pasiunea... Dar.
Tehnica este importanta. Prietenul tau, in afara de cazul in care este un talent deosebit, are nevoie cel putin de un profesor foarte bun de muzica care sa il indrume. Cea mai frumoasa muzica... daca e prost cantata... isi pierde valoarea. Iar intr-o orchestra, in afara de tehnica, trebuie sa te coordonezi foarte bine cu ceilalti.
Eu studiez singura pianul, pentru ca deocamdata nu imi pot permite sa iau meditatii, dar pe masura ce avansez, simt tot mai mult lipsa cuiva care sa imi dea un feedback, sa imi spuna ce fac bine si ce nu. Pe internet gasesti tone de tutoriale si de partituri gratuite, dar nimic nu suplineste lipsa unui profesor.
Oricum, prietenului tau... mult succes!