anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ceva vreme vreau sa imi formez o cultura generala...
As vrea sa imi sugerati liste de lecturi, insa doar cu literatura universala; operele romanesti imi fac greata oh go on
Ma intereseaza atat romane cat si poezii si dramaturgie.
Va rog fara raspunsuri de genul "n-ai ce face" sau mai stiu eu ce alte comment-uri neinteligente.
Cu cat listele de lecturi sunt mai ample, cu atat mai bine! happy

Răspuns Câştigător
| TheKill a răspuns:

Fratii Karamazov si Crima si pedeapsa de Dostoievski, Doamna Bovary de Flaubert, Decameronul de Boccaccio, Pisica printre porumbei, Crima din Orient Express de Agatha Christie, Doctorul Faustus de Thomas Mann, Mandrie si prejudecata de Jane Austen etc. Spor la citit.winking

9 răspunsuri:
| Pufi1999 a răspuns:

Poate nu e ceea ce astepti, dar eu am mai aflat cate ceva de franta din operele lui Alexandre Dumas "Regina Margot" si "Doamna de Monsoreau". Mie mi-au placut, tu faci ce vrei happy Nici mie nu imi place literatura romana

| taken a răspuns (pentru Pufi1999):

Toate cartile lui Alexandre Dumas sunt foarte bune.
Intr-adevar trebuie recomandate.

| Pufi1999 a răspuns (pentru taken):

Multumesc!

| DomnişoaraClannad a răspuns:

Citeste dostoievski
Homer
Shakespeare
Jane Austen
Alexander Dumas

| Măriucaaaaaaa a răspuns:

Buna/ Si eu urasc literatura romana, pur si simplu imi face greata. Eu am citit "De veghe in lanul de secara" de Salinger, mi-a placut. Sau "Romeo si Julieta" de Shakespeare. In principal eu nu m-am luat dupa o lista. Cea mai buna idee ar fi sa te duci la biblioteca si sa te uiti la carti. Poti citi pe spate un mic rezumat sau eventual la inceputul cartilor. Eu am multe citite dar daca ti le dau e posibil sa nu iti placa stilul meu. Deci alege tu ceva ce te atrage pe tine. Bafta! Sa-mi spui si mie ce ai mai gasit bun :*

| anonim_4396 explică (pentru Măriucaaaaaaa):

Ti-e greata de literatura romana, deci haide spune-mi ce opere ai citit din literatura universala happy
Daca nu imi vor placea, nu conteaza. Deci astept...winking

| Măriucaaaaaaa a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci in primul rand Fantoma de la Opera. Ador cartea aceea love struck, am citit toate 4 volumele din Pretty little liars laughing carti de Anne Rice: Vampirul Lestat, Ora vrajitoarelor si restul, are foaaarte multe. A mai fost o carte P.S.Te iubesc scrisa de Cecelia Ahern (mai faina cartea decat filmul) Anomalii de Joey Goebel, e geniala cartea. Hmm ce altceva. Acum citesc o carte Aleasa din colectia Casa Noptii(e vol 3 dar primele 2 nu le-am citit deci nu inteleg absolut nimic laughing ) carti din colectia CHIC, sunt muuulte, colectia COCKTAIL(parca asa se scrie). nu stiu exact toate cartile pe care le-am citit (titlu laughing ) aa si cartile lui JOHN SAUL mai are carti bune (ma rog unele din ele). Daca imi mai amintesc iti mai spun smug

| Măriucaaaaaaa a răspuns (pentru anonim_4396):

De felul meu sunt mai sadica deci in mare parte eu citesc carti despre crime, fantome (desi urasc Twilight - caaahhhh ) laughing era o carte pe care am iubit-o dar trebuie sa stau jumatate de ora sa imi aduc aminte cum se numea laughing aaa Chemarea Ingerului (titlu banal, poveste faina ) laughing

| OdetteAndreea a răspuns:

Shogun-James Clavell, Padurea norvegiana-Haruki Murakami, Vertij-Randy Taguchi, 1Q84 (trilogie)-Haruki Murakami, Crima si pedeapsa-Dostoievski, Idiotul-Dostoievski, Anna Karenina-Lev Tolstoi... happy