MMA-ul este in sine o fuziune de sporturi, drept pentru care e ilogic sa te apuci de el inainte de a studia propriu zis anumite sporturi de contact: karate, wushu, judo, kapoiera, muay thai, box, lupte greco-romane etc. Luptatorii din MMA de altfel sunt cu totii trecuti prin aceste discipline, unii instruiti chiar in Sambo. Incepe cu un sport de contact si daca iti place si esti bun atunci ia-o gradat.
Nu este neaparat sa te bagi la un sport de contact! Poti sa te bagi la MMA si acolo sa ramai!
La toate antrenamentele de MMA, te invata despre toate sporturile de contact deodata... uite aici niste exemple:
-loviturile cu piciorul (low-kick *interior si exterior*, high-kick *in fata sau in jurul ei, poate si in abdomen*, lovitura de genunchi, etc), aceste lovituri cu piciorul apartin Kick-Box-ului, dar si altor stiluri de lupta.
-lupta la sol (specifica luptelor Greco-Romane, dar si altor tipuri de lupte)
-cum sa lovesti in forta (specifica Kick-Box-ului, Box-ului, etc)
-cum sa aperi un pumn (Box/Kick-Box)
-cum sa aperi o lovitura de genunchi/un low-kick/un high-kick (Kick-Box)
Deci, ducandu-te la MMA, iti dai seama ce stil ti se potriveste..asta dupa cateva saptamani sau maybe cateva luni...am prieteni care practica doar MMA-ul si vor sa semneze contract cu o promotie profesionista de MMA la 18 ani!
Deci, trebuie sa te duci mai intai la MMA, daca vrei sa afli ce sport de contact vei vrea sa faci..nu te trezesti tu de dimineata si zici,, cred ca imi place Judo-ul" dar, tu, nu stii ce-i ala.
Acum, dupa morala, uite sfaturile mele!
Nu, nu iti va cauza probleme cu cresterea.
Avantaje:inveti sa te bati, iti vei putea controla emotiile, MMA-ul nu ocupa mult timp din viata personala (maxim 4 antrenamente pe saptamana), dar nici nu ai turnee sau ceva de genul...deci, ai mult timp si pentru scoala...fotbalul spre exemplu, chiar daca ai 2-3 antrenamente, ai meci in fiecare saptamana / doua.
Dezavantaje:daca esti cel mai mic din acel club, dupa cateva antrenamente, vei fi pus sa te bati...deci, o vei lua pe coaja de la cei cu 3 ani mai mari ca tine (daca sunt 2 ani diferente, nu-i problema)..cam atat aici
DECI, MULTA BAFTA!
Pai MMA-ul mi se pare (mie personal)un sport foarte buna, intr-adevar este putin greu deoarece trebuie a te antrenezi din greu...
Avantaje:Iti poti controla emotiile, in caz de o bataie de strada vei sti cum sa procedezi...
Dar trebuie sa te obisnuiesti cu loviturile...