Poţi s-o faci în mai multe feluri, îţi detaliez unul din ele:
Fuzionare:
După ce ai pictat şi lăsat soarele să se usuce (cu nuanţe, culori calde etc.), vino cu o pensulă mai groasă îmbibată niţel în apă peste foaie în partea cu cer&nori; apoi vii cu albastru (Un sfat: din moment ce planşa e un peisaj de apus şi culorile predominante sunt portocaliu şi albastru, poţi să foloseşti contrastul culorilor complementare, oranj fiind culoarea complementară a lui albastru, şi să pictezi totul în aceste 2 culori, cu derivări [adică nuanţe]) şi dai peste fond, lăsând nişte spaţii libere pentru nori, apoi cu alte nuanţe de albastru, cu puţin portocaliu ca să faci o legătură între soare şi cer.
Partea cu norii - adaugă alb, apoi puţin albastru (o nuanţă mai deschisă, amestecă-l cu alb) şi apoi niţel oranj.
Unde anume să adaugi aceste culori - te iei în funcţie de soare, cam unde pe foaie e amplasat el.
Pentru a le da volum, poţi adăuga şi griuri.
Incearca sa pui putina apa si multa culoare, apoi joaca-te cu pensula (adica tot apesi pe ea, in asa fel incat sa se faca parul de pe ea in forma de floare). Cred ca ti-ai dat seama. Inca o sugestie...ai putea sa faci cerul prin tehnica de fuziune, adica sa pui multa apa pe foaie apoi culori.Cred ca ar reda bine un rasarit.
Succes in realizarea picturii!
Eu zic ca apusul sa il faci fara nori.Ar da o nota mai artistica, mai interesanta.Numai daca stii sa faci norii foarte bine te sfatuiesc sa ii pictezi, daca nu inmulteste mai multe nuante gen portocaliu-rosu, rosu-galben, galben-rosu iar apoi deschide culorile cu alb si inchidele cu negru.Ca sa-ti iasa perfect trebuie sa adaugi cat mai multe nuante! Iar nuantele inchise incearca sa le duci in planul mai indepartat
MihaiAndronic întreabă: