L-ai tradus sau astea sint literele (litere slave)?
Pentru ca molitva inseamna rugaciunea citita de preot in anumite conditii si s-ar putea sa fie un Molitfelnic, adica o carte pentru preoti cu astfel de rugaciuni.
Da l-am tradus cu google, am bagat literele chirilice si mi-a tradus 'molitvoslov'
in carte mai scrie ceva de 'cernauti', si de 'sfanta maria 1910'
Asa banuiesc si eu, sunt unele litere in carte care nu sunt din alfabetul rusesc, de asta sunt pus in dificultate cand traduc cu google, poate e o rusa veche, de pastrat o pastrez, ca mai am inca o carte din 1949, da bine in raft.
Rusa veche, adica slavona veche. O tii numai pentru ca da bine in raft?! Atunci ti-o cumpar eu.
Nu pentru raft, evident.
Tie la ce iti trebuie, stii slavona
Stiu literele, dar ma pot chinui sa traduc.
Am preoti (prea multi) in familie si ma gindesc ca le-ar fi de folos.
Nu o vand, poate incep sa fac o colectie de carti vechi. tu esti colectionar?
Nu sint colectionar, din pacate. Din pacate!
De ce zici asa, poate ai alte hoby-uri, dar daca vrei sa devii colectionar nu te impiedica, nimeni, cauta prin zestrea bunicii, sigur gasesti cate ceva interesant.
Hoby-uri, as avea eu. Dar nu am fonduri. Bunicii din partea mamei nu aveau nimic de valoare. Bunicii din partea tatei, ar fi avut dar, au fost mai multi frati, tata a fost cel mai mic si venit foarte tirziu, iar ce a fost mai de valoare au luat ceilalti cind se casatoreau. Bunicii mei nu mai traiesc. Multumesc pentru sfaturi.
Inseamna ca este o carte de molitve pentru preoti. Probabil a fost tiparita la Cernauti si presupun (este doar o presupunere!) ca a fost tiparita in 1910 la editura Sfinta Maria. Pastreaz-o bine.
NimeniAlta întreabă:
Emamuresan întreabă: