| Adrian34902 a întrebat:

Salut Tpu..Am o intrebare, poate pare ciudat,dar tot caut și nu prea inteleg,eu sunt din Galați si mă tot întreb din ce neam mă trag? Romani,traci, daci, geti etc..Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Eminescu22 a răspuns:

Geții și dacii sunt același popor, grecii sunt cei ce au adus denumirea de geții, iar romanii pe cea de daci.
Când întrebi "din ce neam mă trag", pui problema într un aspect genetic, iar răspunsul nu poate fi dat, decât printr-un test ADN, ce te costă o considerabilă sumă de bani. Dacă întrebi: "care sunt popoarele ce au dus la formarea poporului român", atunci ți le pot enumera pe cele care mi le amintesc: geto-daci, romani și diverse populații migratoare, cum ar fi slavi sau cumani. Totodată trebuie să știi că de multe ori culoarea pielii romanilor veniți într-un stat putea să fie neagră, pe teritoriul dac ocupat de aceștia fiind aduși coloniști din tot imperiul.
Întrebarea este prea vagă pentru a aduce un răspuns concret. Ambele subiecte necesită cercetare, pentru a-ți putea descoperi răspunsul.

| corolav a răspuns (pentru Eminescu22):

Frumos răspuns, dar... de ce al 22 - lea „Eminescu"?
Știi cumva și pe vreo alți 20?

| Adrian34902 explică (pentru Eminescu22):

Multumesc frumos pentru toate răspunsurile!

| Eminescu22 a răspuns (pentru corolav):

22 de ani am eu?

5 răspunsuri:
| NGheorghe a răspuns:

Spune-le părinților tăi să te ducă în vizită la bunicii tăi (sper să îți trăiască toți 4) și ei or să te lamurească... dacă ești eschimoș atunci nu mai ai nicio treabă cu romanii, tracii etc