| lina75676 a întrebat:

ceva legat de arte.am de realizat citeva desene.pictura desen si compozitie.ce presupune anume compozitia (de dorit si ceva exemple). funda! happy

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti trebuie idei pentru a desena cu creion/grafit, acuarela, tempera, guasa? Pentru ce anume?

| FatalScream a răspuns:

1. Totalitatea elementelor care alcătuiesc o unitate; structură, compunere, alcătuire, componență. 2. Operă, bucată, compunere artistică, în special muzicală. ♦ Studiul regulilor de compunere a unei bucăți muzicale; totalitatea cunoștințelor muzicale care permite compozitorului să se exprime într-o formă artistică. 3. Felul în care sunt dispuse elementele imaginii într-un tablou, astfel încât se se echilibreze între ele. ♦ Gen de pictură, de sculptură, de desen reprezentând personaje în acțiune. 4. Joc al unui actor care interpretează un rol bazându-se în primul rând pe trăsăturile distinctive ale personajului respectiv, cu calități fizice sau de vârstă deosebite de ale sale. 5. Lucrare școlară pe o temă dată; compunere (3). 6. Aliaj de cositor și plumb, folosit la căptușirea cuzineților lagărelor de alunecare. — Din fr. composition, lat. compositio. Eu asta am gasit ca inseamna, sper sa te ajute.

| diasasak a răspuns:

Compozitia reprezinta totalitatea mijloacelor de exprimare plastica folosite la redarea unui subiect al unei teme date. si portretul e o compozitie, si peisajul, si o vaza cu flori. cel mai bine e sa ramai in sfera realului pentru ca aici elementele sunt deja compuse, nu trebuie decat sa le redai ca atare, sa descoperi partile frumoase. cu pictura abstracta e mai greu, legile compozitiei se aplica mai selectiv.